Według mnie w Matrixie gdy Nemo wchodzi do pokoju w którym siedzi koleś,pokój jest pełen kluczy. Nemo sie pyta czy on jest klucznikiem a reszte już pewnie znacie
Chyba to będzie bardzo subiektywna lista ale przez wiele lat mój gust się ksztyałtował i teraz smuci mnie to co kiedyś mnie wogóle nie poruszało i na odwrót. Zacznijmy od:
1. Armageddon (przemowa prezydenta i "sprzedawca w tv" oraz finałowe pożegnanie Harrego z córką)!! To jest mój numero uno, mój największy...
Nie chodzi mi o jakies filmy co w kółko wszyscy się strzelają :)..
Jak znacie jakies dobre to podajcie mi tytuły :)
Mi bardzo podobał się film Agnieszki Holland- "Europa, Europa"
Ostatnio w kinie brauje mi oryginalnych pomysłów ze strony reżyserów. Większość temtów jest powielanych. Mało, który reżyser potrafi (według mnie) stworzyć swój niepowtarzalny styl, własne kreacje, brak cukierkowatości spojrzenie na rzeczywistość. Mało, który wykazuje się pomysłami, które nie byly już wykorzystywane...
więcejWpisujcie tu filmy, które naprawde zrobiły na Was duże wrażenie.Bo na mnie bardzo duże wrażenie wywarł "Forrest Gump" i tak jest do teraz mimo, że oglądałem go już sporo razy i zawsze ten sam efekt...
Jako fan StarTrek'a postanowiłem dodać parę informacji o Gene Roddenberrym i jego żonie. Brakowało o nich sporo informacji więc wypadało coś dodać.
Czemu tylko trzeba czekać aż tak długo. Jak w sierpniu dodałem filmografię Roddenberrego to została zaakceptowana dopiero 2 miesiące później w październiku. Tydzień temu...
Jaki jest najgorszy film, który obejrzeliście?
Dla mnie to "Martwa Strefa" ("Death Zone") z Christopherem Walkenem. Strasznie się zanudziłem oglądając go.
Witam!
Mam wielką prośbę!
Potrzebuję informacji na temat wszystkich ósemek jakie kiedykolwiek widzieliście w jakimś filmie (nie tyle chodzi mi o tytuły filmów z '8' bo to już wyszukałam w przeglądarce, ile o każdy drobniejszy motyw w filmie z "8") Mile też widziana pomoc w znalezieniu zwiastunów filmów z "8" w...