Chodzi mi o francuski film który widziałem kiedyś w tv (więc film nie jest nowy). Pewna kobitka ma kilku kochanków i zaprasza ich wszystkich na awspólna kolację na której ogłosi z którym z nich chce być. Jakoś dziwnym trafem, niechcący zabija chyba wszystkich. Potem jest tam wielka impreza, zbiegowie z więzienia i...
Koniec roku zbliża się wielkimi krokami...okazja do filmowych podsumowań.Chciałbym jednak skupić się na analizie tegorocznych wielkich festiwali...Berlin (wygrał "Głową w mur"), Cannes ("Fahrenheit 9/11"), Wenecja ("Vera Drake")...a także Gdynia (przypomnę "Pręgi").
Czy te imprezy wyznaczyły jakieś nowe trendy w kinie...
Piszcie na co czekacie i jaki film sam zaprowadzi was wreszcie do kina.
Ja osobiście przyznam że niecierpliwie czekam na "Ocean 12 Dogrywka" i "Sin City" i jeszcze na inne części Piratów :P.
A wy .... ??
witam all ktorzy tu wejda...:)szukam napisów do filmu "Cube 3" czyli cube zero....czy ktos ma do nich dostep?moje gg to:1361745 ...na pewno sie jakos odwdziecze..np.innymi napisami a takze udostepnie najnowsze filmy i gry...mam ich naprawde mnóstwo...dzieki i pozdro..moj serwer ma 1200 gb wiec jest w czym wybierac:)
ja osobiście bardzo lubię. Jeśli odczuwacie jakieś negatywne, lub pozytywne emocje związne z tym filmem (bądź z chociaż jedną ze scen) to podzielcie się tym...
Kiedy kręcono ten film nie było mnie na świecie. Niedawno zakupiłam go rodzicom na dvd i po obejrzeniu 8 z 10 odcinków stwierdzam, że jest genialny. Dlaczego teraz, przy takich możliwościach nie kręcą tego typu seriali tylko jakieś bzdetne telenowele, które polegają tylko na przedstawianiu kolejnych zdrad małżeńskich?...
więcejTrzy najbardziej kontrowersyjne tytuły tego roku: "Pasja", "Fahrenheit 9/11", "Upadek". Co sądzicie o kontrowersyjności tych obrazów...czy ten nadużywany niekiedy przymiotnik ma użycie w odniesieniu do przytoczonych powyżej filmów.
Moje typy ( oczywiście subiektywne ):
1. Człowiek Słoń - od tego wszystko się zaczęło ( moja przygoda z filmem )
2. Requiem dla snu - długo nie mogłem zasnąć
3. Eksperyment - nie wiem dlaczego ale bardzo mnie zdołował
Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o zastąpieniu aktorów przez animacje komputerową. Może jeszcze nie za dwa ale kto wie czy np. za 5 lub 10 lat aktor filmowy odejdzie do lamusa. Już wychodzą filmy, w których aktorzy praktycznie nie istnieją (Final Fantasy, połowicznie Simone).