Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ten temat chyba już się tutaj pojawił...nie mogę go jednak odnaleźć.
Mianowicie Oscary 2005 (2004 właściwie).
Można już zacząć spekulować, jakie filmy zdobędą nominacje
Według mnie do faworytów będzią należeć: "Aviator" Martina Scorcese, "Aleksander" Olivera Stone'a i "Pasja" Mela Gibsona.To jednak tytuły...

Moje typy to:
Apollo Creed (seria Rocky)
A Wasze?

fascynuja mnie osobiscie oba te filmy... nie tylko za niepowtarzalny klimat i kilka(nascie) genialnych scen ale tez za sugestywne przedstawienie swiata narkomanow, ktorego (na szczescie) nie poznalam od srodka. Mimo wszystko uwazam ze Trainspotting jest jednak lepszy choc na spotkaniu anonimowych narkomanow szybciej...

więcej

Są czasami filmy, które podobają się większości, a nie tobie. Proponuję wypisać te pozycje, których wysokie oceny najbardziej cię zdziwiły. I może krótkie uzasadnienie.

Były najsłynniejsze filmy, kwestie z filmów, czas na najsłynniejszą scenę. Ja sam podam jedną :) Według mnie na trwałe w historię kina zapisała się scena z Matrixa, kiedy to Neo omija pociski zmierzające w jego stronę. Czekam na inne propozycję, może coś przeoczyłem :D

Czy decydując się na wyjście do kina zwracacie uwagę na recenzje? A jeżeli tak to jakie źródła są dla Was najbardziej opiniotwórcze?

Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że współcześni filmowcy już troszkę przesadzają z tym stosowaniem w swoich filmach efektów specjalnych. Rozumiem, że wmontowanie do filmu paru komputerowo zrobionych scen może go urozmaicić, ale bez przesady. Ostatnio na ekrany wszedł "Sky Kapitan", w którym wszystkie dekoracje stworzono...

więcej

Jak wiadomo biografia Qentina Tarantino jest calkiem ekscentrycza. Nigdy nie uczeszczal do zadnej szkoly filmowej. Moznaby powiedziec ze jest to istne dziecko amerykanskiego przemyslu filmowego, zrodzone z nikad, ktore daje natchnienie kolejnym pokoleniom. Co sadzicie na temat jego filmow. W szczegolnosci interesuje...

więcej

AvP to chala. Juz dawon nie bylem na rownie przewidujacym filmie, tym bardziej ze posiadal az tak naciagany scenariusz. Nagle sie okazalo ze predator to ciota. Nawet efekty specjalne i kreacja samego predatora pozostawia wiele do rzyczenia. I jak zawsze baba wszystkich przezyje... nawet obcy nie daja rady kobietom hehe...

więcej

niedawno stałem się członkiem społeczności filmwebu i z tej okazji postanowiłem dodać jakieś osoby i filmy do katalogu.....Ludzie, dleczego nie ostrzegacie,że to tak długo trwa?? Przez pierwszy tydzieć cały czas przeglądałem moją stronę z nadzieją na zatwierdzenie moich wypocin.... teraz juz mi sie nie chce...:((
Czy...

więcej