Jakie znacie dzieła literackie "przelane" na firmowy ekran? Jakie są dla Was najlepsze i dlaczego? Piszcie też wszystkie jakie znacie (to mi pomoże w opracowaniu ustnego tematu maturalnego z polskiego :-)) Jakby coś, to zapraszam na mój blog: http://www.filmweb.pl/User?id=78336 [www.filmweb.pl/User?id= ...] . Dzięki i...
więcejJak sądzicie, czy film M.Piekorz "Pręgi" jest dobrym polskim kandydatem do Nagrody Amerykańskiej Akademii Filmowej. Czy mamy szansę na rywalizację z innymi państwami, czy z góry jesteśmy przegrani. Piszcie co myślicie!!!
Kilka lat temu w telewizji była puszczana jedna z części "Nagiej broni". Ale nie była to część 1, 2 ani 3.Była jeszcze jedna, 1 i 1/2 jeśli się nie mylę. Nie ma jej na VHS ani DVD.Większość osób w ogóle o niej nie słyszała. Może to był inny film, ale obsada była dokładnie ta sama, co w "Nagiej broni".
Czy ktoś...
Cześć
Poszukuje wszelkich danych na temat wpadek filmowców.Zdjęcia , filmiki opisy, linki do stron. Proszę o pomoc
Jak na pierwszy fabularny film Magdaleny Piekorz "Pręgi" to obraz bardzo dobry, poruszający i przejmujący przede wszystkim. W ciągu 90 min. reżyserka wprowadza nas w świat wiecznej udręki, krzywd i spodlenia. Ukazuje nam młodego Wojtka, który katowany przez ojca w dzieciństwie, staje się do niego podobny będąc już...
Mnie się najbardziej podoba "Dobry, Zły i Brzydki". Nie będę pisał czemu, bo się nie zmieści.
A jakie są wasze ulubione???
Poszukuję danych na temat filmu "Upiór w operze" prod USA z roku 1925. Z jakich powodów film te znalazł się w kolekcji "Mistrzowie Filmu"
Żadna historia filmu w języku polskim nie podaje nawet wzmianki o nim.
Poszukuję danych na temat filmu "Upiór w operze" prod USA z roku 1925. Z jakich powodów film te znalazł się w kolekcji "Mistrzowie Filmu"
Żadna historia filmu w języku polskim nie podaje nawet wzmianki o nim.