Zacznę od tego, że nie wiem czy to był film czy serial, obstawiam to pierwsze.
Fabuła przypominał mi nieco 30 days a night, ale to nie było raczej to... Podobne było to, że grupa ludzi ugrzęzła w jakimś odległym miejscu, i w nocy byli atakowani przez... nie wiem, upiory, wampiry, diabła? Główny bohater był tam z żoną...
Szukam tytułów do 2 filmów, które kiedyś obejrzałem i zapadły mi w pamięci.
Byłbym wdzięczny, jeżeli ktoś będzie w stanie mi je przypomnieć :)
1 Film:
Pamiętam, że chłopak został porzucony w (wesołym miasteczku?) zapomniany, przez
rodziców i po latach już, jako dorosły mężczyzna postanawia ruszyć na...
Film traktuje o dwóch ekipach, kilku facetów koło 40stki (byli kibole chyba) ustępują interesom młodzikom w mieście którzy są agresywni, mają troche mniej honoru. Na końcu okazuje sie że jeden z nich to syn któregoś ze "starej gwardii" HELP
Polecicie jakieś filmy, których akcja dzieje się w brytyjskim klimacie? Może to być zielone, wietrzne wybrzeże, surowy klimat północnej Szkocji, a może to być też miejski klimat Edynburga itp. miast.
Generalnie żadne dokumenty tylko filmy fabularne. Krajobraz może, ale nie musi odkrywać istotnej roli. Akcja może być...
Witam. Szukam tytuł filmu o zombie, gdzie głównym bohaterem był młody chłopiec z ojcem i chyba matką. Jednak zbiegiem akcji matka zachorowała na jakimś statku gdzie szukali jedzenia i lekarstw i stała się zombie i musieli ją zabić. Ojciec chłopca również zamienił się w zombie ale jakimś cudem nadal pamiętał syna i...
Amityville w której czesci jest o sparalizonanym czy tam w spiaczce chłopaka?on pozniej jest opetany a moze myle nazwe horroru?
Witam
Poszukuję filmu prod. USA w którym mąż zostaje oskarżony o pobicie żony, trafia na komisariat gdzie zeznaje swoją relację. W trakcie jego opowieści dowiadujemy się że związał się z kobietą, mieli dzieci. Kobieta okazała się agresorem i z byle powodu wpadała w szał i biła męża. Ten w międzyczasie szukał pomocy...
Szukam filmu/serialu (prawdopodobnie polskiego) w którym sędzia piłkarski zadecydował o wyniku meczu poprzez rzut monetą i później inni mu to wypominali przez cały czas, kojarzy ktoś?
Od pewnego czasu poszukuję dwóch filmów komediowych widzianych w TV, jednak bezskutecznie.
Pierwszy film opowiadał o głupiutkiej blondynce, która żeby dostać pracę skłamała, że potrafi mówić po fińsku. Pojawił się problem, kiedy przybyli przedstawicieli formy Nokia i kazano jej tłumaczyć.
Druga komedia opowiadała o...