Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Zacznę od tego, że nie wiem czy to był film czy serial, obstawiam to pierwsze.
Fabuła przypominał mi nieco 30 days a night, ale to nie było raczej to... Podobne było to, że grupa ludzi ugrzęzła w jakimś odległym miejscu, i w nocy byli atakowani przez... nie wiem, upiory, wampiry, diabła? Główny bohater był tam z żoną...

więcej

Chodzi szczególnie o filmy o wysokiej jakości artystycznej.

Szukam tytułów do 2 filmów, które kiedyś obejrzałem i zapadły mi w pamięci.
Byłbym wdzięczny, jeżeli ktoś będzie w stanie mi je przypomnieć :)

1 Film:
Pamiętam, że chłopak został porzucony w (wesołym miasteczku?) zapomniany, przez
rodziców i po latach już, jako dorosły mężczyzna postanawia ruszyć na...

Film traktuje o dwóch ekipach, kilku facetów koło 40stki (byli kibole chyba) ustępują interesom młodzikom w mieście którzy są agresywni, mają troche mniej honoru. Na końcu okazuje sie że jeden z nich to syn któregoś ze "starej gwardii" HELP

Polecicie jakieś filmy, których akcja dzieje się w brytyjskim klimacie? Może to być zielone, wietrzne wybrzeże, surowy klimat północnej Szkocji, a może to być też miejski klimat Edynburga itp. miast.
Generalnie żadne dokumenty tylko filmy fabularne. Krajobraz może, ale nie musi odkrywać istotnej roli. Akcja może być...

więcej

Witam. Szukam tytuł filmu o zombie, gdzie głównym bohaterem był młody chłopiec z ojcem i chyba matką. Jednak zbiegiem akcji matka zachorowała na jakimś statku gdzie szukali jedzenia i lekarstw i stała się zombie i musieli ją zabić. Ojciec chłopca również zamienił się w zombie ale jakimś cudem nadal pamiętał syna i...

Amityville w której czesci jest o sparalizonanym czy tam w spiaczce chłopaka?on pozniej jest opetany a moze myle nazwe horroru?

Witam

Poszukuję filmu prod. USA w którym mąż zostaje oskarżony o pobicie żony, trafia na komisariat gdzie zeznaje swoją relację. W trakcie jego opowieści dowiadujemy się że związał się z kobietą, mieli dzieci. Kobieta okazała się agresorem i z byle powodu wpadała w szał i biła męża. Ten w międzyczasie szukał pomocy...

więcej

Szukam filmu/serialu (prawdopodobnie polskiego) w którym sędzia piłkarski zadecydował o wyniku meczu poprzez rzut monetą i później inni mu to wypominali przez cały czas, kojarzy ktoś?

Od pewnego czasu poszukuję dwóch filmów komediowych widzianych w TV, jednak bezskutecznie.

Pierwszy film opowiadał o głupiutkiej blondynce, która żeby dostać pracę skłamała, że potrafi mówić po fińsku. Pojawił się problem, kiedy przybyli przedstawicieli formy Nokia i kazano jej tłumaczyć.

Druga komedia opowiadała o...

więcej