Wesele to czarna komedia, ale jakże realistyczna. Uroczystość ślubu i wesela jest wspaniałym momentem do ukazania największych polskich przywar. Ten film zrobił na mnie duże wrażenie. Cała fabuła jest przerysowana co wpływa na jego śmieszność, lecz jeśli spojrzymy na każde zdarzenie oddzielnie to są one, ku naszemu...
obejrzałem już wszystkie filmy jakie mam w domu a mam ich naprawde mase.
nawet te nudne i głupie
Czy ktoś z was mnie zaskoczy jakimiś propozycjami tytułów filmów
Ratujcie bo ja musze coś obejrzeć.
Chodzi mi głównie o filmy wyjątkowe dla was
...może nie tylko jeśli znajdziecie czas na poszukanie we własnej...
Moze ktos zna tytul takiego starego filmu ogladalem go z 8 lat temu i byl wyswietlany w telewizji bodajze na poloni 1. Film dzieje sie chyba w swieta bozego narodzenia, gazeta pisze ze ktos skoczy z wiezowca (bloku) wlasnie w swieta (moze to byc nowy rok) i potem szukaja tego czlowieka robia casting i wybieraja...
Mam problem. Bardzo bym chciała obejrzeć (na dvd) klasyke filmu europejskiego. Coś Felliniego, Antonioniego, Kiślowskiego, Hasa, po prostu wielkie filmy europejskie i nie tylko. Czy znacie jakąś fajną wypozyczalnie, gdzie będzie ciut więcej ambitnych filmów niż tylko jedna półka?
Gdzie mozna znaleść dawne radzieckie filmy typu: świat się śmieje i leca żurawie
Ewentualnie gdzie kupić?
Szukam tego od kolku tygodni i nic!!!!
czy możecie mi powiedzieć jakie filmy uznajecie za klasykę kina - takie które po prostu trzeba znać (obejrzeć)??? Jak na przykład Casablanca czy Śniadanie u Tiffany'ego. THX
kto poleci jakiś film na poprawienie nastroju i przywrócenie wiary w ludzi.....jest taki wogule?? :/
Chodzi mi o film który widziałem dawno temu.
Jest to chyba thriller z połączeniem dramatu i psychologicznego. Film pochodzi chyba z późnych lat 80, bądź wczesnych lat 90.
Film opowiada o jakimś gościu, który stracił pracę i rozwiódł się z żoną. Na początku filmu stał w korku w swym samochodzie. Było bardzo...