... przypomnieć mi tytuł serialu angielskiego ( chyba ). O ile sobie przypominam to będą lata osiemdziesiąte XX w. Serial mało znany żadne tam arcydzieło. Co o nim wiem: akcja zaczyna się gdzieś w latach 30. Chłopak przyjeżdża do jakiegoś majątku ziemskiego. Tam spotyka dziewczynę. No i tak sobie romasują beztrosko....
więcej
Poszukuję filmów psychologicznych. Podobnych do Syndromu sztokholmskiego.
Interesują mnie filmy, w których jest pokazana jakby kontynuacja filmów, w których ofiary spotyka bardzo zły los.
Jay Sean - Ride it
https://www.youtube.com/watch?v=lz0VGkD3LHo
Gdy ją słucham to mi się kojarzy z jakimś filmem, tylko nie wiem z jakim. Może gdzieś leciała, na przykład w napisach końcowych?
Pracuje nad pewnym projektem i szukam filmow w których pokazane zostały ciekawe wzory tak jak podloga w Twin Peaks czy wykładzina w Lśnieniu xD wiem ze widziałam jeszcze kilka filmow ze specyficznymi scianami itp ale nie mogę ich skojarzyć xD
Szukam filmu, pochodzi z lat raczej 2000-2007 (choć nie zdziwię się, jeśli się okaże, że powstał w latach 1995-2000).
To raczej komedia romantyczna.
Główną bohaterką jest kobieta, którą bił mąż. Idzie ona na kurs samoobrony (jakoś tak w pierwszych 15-stu minutach filmu).
Ma ona dzieci - jeśli dobrze kojarzę, dwójkę,...
Poszukuje bajki, którą widziałem jakieś 14 -16 lat temu na VHS. Niestety, niewiele pamiętam z niej, ale kojarzy mi się, że była o małym lwiątku, który został porwany a następnie uciekł i próbował wrócić do domu. Akcja mogła się dziać w mieście nocą. Wydaje mi się, że goniła go jakaś postać w czarnym płaszczu z dużymi...
więcejFilm o napadzie na bank. Napastnicy rabują bank bez broni. Przykładają pisak do głowy strażnika i zabierają mu pistolet.
Oglądałam to dosyć dawno więc mogę coś poprzekręcać. Film o kobiecie, która wprowadza się do nowego mieszkania. Zaczyna się spotykać z mężczyzną u niej w domu. Po jakimś czasie zaczyna spóźniać się do pracy, bo rano nie może się obudzić. Montuje kamery w domu i okazuje się, że ten facet ją wykorzystuje, podając jej...
Widziałem zaledwie kilka scen ponad pół roku temu na którymś kanale TVP. Raczej polski film. Starsi mężczyźni i starsze kobiety (sporo osób, co najmniej 20), ciepło ubrani (kożuchy, płaszcze) płyną w łódkach przez jezioro (ewentualnie rzekę) chyba późną porą (popołudniu/wieczorem). Wydaje mi się, że mieli ze sobą...
Pamietam jedynie urywki: kobieta mieszka sama nad woda, układa zakupy na blacie ( głównie banany jakieś owoce) starannie przed wyjściem z domu, po powrocie widzi, ze inaczej jest coś ułożone, od razu wie że ktoś jest w domu. Później scena jak kapie się w jeziorze i przypomina się jej, że kiedyś jak była mała - była w...
więcej