Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Od Dłuższego czasu próbuję sobie przypomnieć film.
Był o dzieciaku antychryście który pochodził z bogatej rodziny. Jak dorósł został jakimś przywódca i zaczęł się koniec świata.
Główny bohater jest oczywiście wybrańcem boga aby go zabić.
W końcowej scenie antychryst przekształca się w skrzydlatego demona i zostaje...

więcej

Pamiętam że akcja działa się w metrze. Grasowały tam jakieś takie robale mutanty które zabijemy ludzi później pamiętam chyba że były tam jakieś takie jednostki specjalne I 1 z tych "komandosów" zaczął trochę świrować I nawet chyba spróbował tego jednego z mutantow A potem się poświęcił ratując innych Ale to nie był...

Pierwszy - opowiada o nauczycielu muzyki w jakimś ichnim koledżu. Dzieje się historia w stanach. Facet ma rodzinę ale podkochuje się w uczennicy - zdolnej wokalistce. Z żoną ma syna, niestety głuchego, co jest dla niego dramatem. W tle filmu wciąż muzyka Gershwina.
Drugi film będzie chyba prostszy. Tytułem jest...

Poleci mi ktoś jakiś film post apo mogę być też filmy o tematyce zombie (w miarę nowe filmy) dziękuję

oglądałem ostatnio wiele filmów o Zombie , zaskoczyło mnie fakt jest w filmie Apokalipsa Zombie, a Baza wojskowa zamiast otoczyć Murem obronnym itd które Zombie nie przebiło się to często jest pokazane ze Baza wojskowa jest otoczona ogrodzeniem siatka które Zombiaki łatwo rozwalają ,

Poszukuje filmów w stylu :

https://www.filmweb.pl/Zgon.Na.Pogrzebie

Czyli jest jakiś pogrzeb wszyscy w żalu . Aż tu nagle wszystko się wali rodzina się kłóci,nieboszczyk wypada z trumny,ciało znika itp . Czyli kompletna abstrakcja tylko bez flaków czy "gore " .

Cześć, szukam filmu, produkcja amerykańska, lata chyba 90, wyświetlany kilkakrotnie w tv.

Film opowiada o młodym małżeństwie, które wprowadziło się do nowego domu. Sąsiadką małżeństwa jest młoda dziewczyna, która zakochuje się w facecie i za wszelką cenę chce go odbić. Obsesyjnie poszukuje sposobu na jego zdobycie,...

więcej

Szukam filmu, thrillera, pamiętam kilka rzeczy, ale bardzo niewiele. Para (małżeństwo?) jedzie na wakacje i po drodze podwozi parę autostopowiczów - być może też małżeństwo. W międzyczasie dowiadujemy się, że w okolicy policja poszukuje pary seryjnych morderców. Akcja jest tak prowadzona, że nie wiadomo przez prawie...

więcej

hej, mamy prośbę o pomoc w odnalezieniu filmu. Chodzi o pozycję która była puszczana na kanale Hallmark pod koniec lat 90. bądź na początku 2000. Akcja z tego co pamiętam rozgrywała się w jakimś internacie, akademiku dla chłopców. Przewijał się w nim motyw czekolady. Ktokolwiek widział... ktokolwiek wie... :)

to...

Film opowiada bodajże o żydowskiej rodzinie i rozgrywa się przed i w trakcie II wojny światowej (być może też po). Z kluczowych rzeczy, które mogą pomóc w identyfikacji pamiętam między innymi, że jeden z członków rodziny był mistrzem olimpijskim bodajże w szermierce co jednak nie pomogło mu z racji pochodzenia podczas...

więcej