Czy nie uważacie, że logarytm na filmwebie szwankuje? w topce znajdują się średniej klasy filmy, natomiast wypadają z niego kultowe produkcje oceniane wysoko przez setki tysięcy osób... przykładem może być Titanic, Slumdog, Powrót do przyszłości, Desperado, Park Jurajski, Młodzi Gniewni, itp. Boli mnie też trochę, że w...
więcejHej, nie wiem czy sobie teraz czegoś nie zmyśliłam ale kojarzy ktoś może taki plakat: dwóch chłopaków stykających się czołami i patrzących sobie w oczy? Plakat (zakładając, że taki jest) był w jasnych barwach tło białe chłopaki mieli chyba czarne być może kręcone włosy. Prawdopodobnie był to film o gejach.
Oglądałem większość thrillerów skandynawskich,duński gangsterski Pusher może cos jeszcze w skandynawowie nakręcili dobrego??
Witam serdecznie,
szukam bajki z dzieciństwa, niestety nie za wiele pamiętam, z lat chyba 2000-2006. Tematyka piraci, poszukiwanie skarbów itp. Pamiętam, że oglądałem ją na kasecie z wypożyczalni. Wiem, też że bałem się muzyki w pewnym momencie (chyba na pustyni z jakiś piratem, było coś z jakimś szkieletem...
Szukam filmu, w którym z przed domu porwali małą dziewczynkę. Ona przez długi czas była z tymi porywaczami, nie dla okupu itp. Po paru latach (chyba) podrzucili ją do domu rodzicom. Nastraszyli ją że nigdy nikomu nie moze wyjawic kto ją porwal i gdzie była przez caly ten czas. Byla taka scena ze była w kościele z...
Oglądałem ten film bardzo dawno temu (około 15-20 lat temu).
Naukowiec tworzy potwora w centrum naukowym. Potwór w skrzyni zostaje wywleczony łodzią na morze. Skrzynia spada na dno morz. Po Pewnym czasie stwór się uwalnia i zaczyna mordować ludzi.
Było tam małżeństwo (?) naukowców z foką która reagowała na gwizdek....
Do sedna
Film przedstawia spowiadającego się księdzu morderce. Zabójca wybierał ofiary, które miały dzieci. Dawał rodzicowi wybór - on albo dziecko. Jak wybiera żeby dziecko żyło to oszczędza wszystkich z rodziny, natomiast gdy wybierze, że on jako rodzic chce żyć zabija rodzica. Pod koniec filmu dowiadujemy się, że...
Już od jakiegoś czasu nie mogę sobie przypomnieć co to za bajka w odcinkach leciała kiedyś na tvn! Dużo z niej nie pamiętam, jedyne co to, że był tam jakiś ślepy mędrzec, rozgwiazda Stella, jakaś sowa, syrena i chłopak, który miał uratować świat? Mógłby mi ktoś pomóc odnaleźć tytuł? Nawet google mi nie może pomóc !
Od paru lat chodzi mi po głowie film, który widziałam góra 10 lat temu. Z gatunku horror/thriller, przeszukałam tu różne wątki, ale szukając go natrafiłam tylko na film Populacja 436, który jest bardzo podobny. Co ciekawe, pamiętam bardzo dużo szczegółów dotyczących fabuły, o ile nie pomieszało mi się parę różnych...
Tak jak w tytule, proszę o pomoc w znalezieniu filmu.
Autobus z gośćmi na wesele grzęźnie w drodze na uroczystość. Ojciec panny młodej lub pana młodego zatrzymuje inny autobus i zaprasza pasażerów na wesele w ramach zastępstwa. Tam pada charakterystyczna wypowiedz mniej więcej taka: "głodnych i trzeźwych nie...