Witam, od kilku lat szukam filmu w którym dzieciaki bawiły sie w wojne podwórek.Nie pamiętam zbyt wiele, ale na końcu filmu był duży zbiornik z wodą w którym jeden z nich się topił. Dość brutalny film.
Czarne robaki które wyglądają jak żuki z twardym pancerzem które trudno zabić. Ludzie unikają chodzenia po ziemi żeby nie paść ofiarą żarłocznych robali. Robaki te konsumują ludzi bardzo szybko do białej kości pozostawiając tylko szkielet. Pamiętam jedną scenę tylko jak białe kości wypadały z samochodu na ziemię po...
Witajcie. Za nic nie przypomnę sobie tytułu filmu który kiedyś oglądałem i który bardzo mi się spodobał. problem w tym, że niewiele pamiętam. Film polsko - francuski, główną bohaterkę grała polka, bohatera francuz (tak mi się wydaje) Komedia romantyczna ? Komedia obyczajowa ? Kojarzy mi się, że miejsce gdzie mieszkało...
więcejPoszukuje filmu, gdzie akcja toczy się w Meksyku lub w południowych stanach USA,przełom 19 i 20 wieku prawdopodobnie. Ubogi chłopak pracuje w kopalni i znajduje złoto, w ten sposób się dorabia, dzięki temu może poślubić dziewczynę z bogatego domu, lecz ona umiera i wiąże się z jej siostrą. Cały film to wspomnienie...
Trochę to słabe, że filmów festiwalowych nie można oceniać na portalu, który jest patronem medialnym tegoż festiwalu...
Na początek znalazłem to:
https://www.filmweb.pl/film/Sacav%C3%A8m-2019-835966
ale zapewne jest więcej...
Pierwszy pokaz był wczoraj, może ktoś do odblokować?
Witam ,
Poszukuję tytułu filmu, gdzie młoda prawniczka Amerykanka wyjeżdża za namową koleżanki na zimowy urlop do Europy. Spacerując po uliczkach miasteczka motocyklista rozjeżdża jej kapelusz. W ramach przeprosin chce umówić się na randkę, po czasie okazuje się, że to książe, który w krótce ma zostać królem, o czym...
Szukam filmu który oglądałem niedawno, jest to film o samotnej matce prowadzącej blog, poznała ona matkę kolegi swojego syna która pracuje w korporacji, odbiera jej syna z szkoły i wkrótce się zaprzyjaźniają. kobieta poznaje jej męża i jest nią oczarowana, wkrótce przyjaciółka zaginęła a bohaterka zaczyna jej szukać,...
więcejCzesc szukam filmu. Tytul bodajze nazywal sie Trojkat bermudzki, ale nigdzie nie moge tego znalesc. Jakas grupa zaginela i wyladowala na jakiejs wyspie i z nimi byla taka dlugowlosa mloda blondynka, ktora tutejsi tej wyspy uznali za ich wladczynie bo byla uderzajaco podobna do ich poprzedniej. Dziewczynie sie to...