Witajcie, szukam starej bajki, którą miałam na kasecie vhs(przegrywka), przepraszam za chaotyczny opis. Bajka była w kolorze, nie pamiętam, żeby były tam jakieś rozmowy. Był zając/królik, i ptak z dużym dziobem który miał przypiętą katarynkę(?) do nogi, musiał grać bo obrywał od jakiegoś faceta, zając go uratował, była...
więcej
Cześć!
Szukam filmu, w którym wycieczka szkolna została porwana i zamknięta w jaskini przez przestępców. Przestępcy mieli charakterystyczne maski.
Będę wdzięczny za pomoc w odnalezieniu tego Świętego Graala mojej młodości. Film pewnie przeciętny, ale sentyment nieopisywalny. Płacę w szeklach.
Witam szukam tytułu amerykańskiego filmu. Akcja toczy się w szkole młodzi zapoznają się na lekcji chemii maja razem zrobić projekt, ona dziecwyzna z dobrego domu rano ćwiczy tenisa alby dostać się do elitarnej szkoły. Okazuje się z biegiem czasu że jest chory na białaczkę. Razem składają jego samochód na koniec on...
Siema Filmowcy, mam problem nie mogę znaleźć filmu o Billim Kidzie zaczyna się że jakiś facet chyba adwokat jedzie drogą przez pustynię i auto mu się psuje, siada na takiej górce i za górki wyjeżdża facet na koniu i zaczyna opowiadać historię chyba swoją związana z Billim Kidem
Gra polega na odgadnięciu tytułu filmu po trzech (3) słowach kluczowych.
(Przykład: hotel, siekiera, śnieg - Lśnienie )
Osoba która odgadnie tytuł, wymyśla kolejną zagadkę ze słów kluczowych i tak dalej...
Ja zacznę :
kaseta, telewizor, studnia
Zachęcam do gry!
Witam !
Czy istnieje jakiś dobry film dokumentalny prezentujący historię piłki nożnej na świecie ? Taki, w którym omówiono takie np. postaci jak : Alfredo di Stefano, Ferenc Puskas, Pele, czy Diego Maradona ?
Jeśli tak, to proszę dajcie tu link do jego Filmweb'owej strony .
Pzdr.
Krecik-79 .
Witajcie, szukam filmów związanych z eksperymentami na ludziach. Poszukuje w różnych klimatach, może być socjologiczny, psychologiczny albo Sci-Fi.
Widziałem:
Eksperyment 2001r 2010r 2015r
Odmienny stan świadomości
Linia życia
Mam nadziej, że pomożecie mi znaleźć filmy w podobnych klimatach.
Z góry...
Poszukuje filmu w którym rodzice wychowują dzieci ucząc je inaczej np. na szafę mówią monitor, a na drzewo mówią kołdra, szczekają jak psy i żyją tylko w domu nie wychodzą poza niego.
Witam. Poszukuję filmu, który obejrzałam tylko raz kilka lat wstecz. Prawdopodobnie film jest z roczników poniżej 2010. Zapamiętałam tyle z tego filmu: Ze świata zamków, księżniczek itd przybywa do świata rzeczywistego człowiek, a swoim świecie jest tak na prawdę wilkiem (w postaci człowieka), w świecie realnym zabiera...
więcej