Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pomóżcie proszę. pamiętam tylko scenę, w której kobieta naga wisi na haku/linie głową w dół i jest chlostana, a krew kapie na kobietę leżącą pod nią w sķórzanym stroju dominy.

Cześć, w mojej głowie znowu pojawiło się to uczucie poszukiwania "czegoś".. Film którego szukam dzieje się w świecie fantasy. Jak slajdy pamiętam scenę kobiety, która trafia do innego świata, do kogoś kto jest w tym świecie ważny. Nie jestem pewien czy to byli ludzie czy inna rasa. Był jakiś sposób na dostanie się tam...

więcej

Witam ! Poszukuje filmu którego wątek dotyczył porwania ciężarnej kobiety i jej morderstwa. Była ona wysoko w ciąży, jej ciało zostało odnalezione z wyciętym płodem.
Oglądałam ten film dawno temu w telewizji , nie pamietam czy tego co napisałam powyżej dotyczył główny wątek czy było to mniej ważne.
Wiem ze kobieta...

więcej

Poszukuję starego filmu - przedział od lat 90 do 00. Leciał dosyć często w telewizji do południa, gdy miałam pięć lat. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że był to film polski. Była dwójka dzieci (starsza siostra i młodszy brat), którzy dosyć często się kłócili. Mieszkali z ojcem, ich matka nie żyła (i chyba była to...

więcej

SF, nie najnowszy. Mężczyzna cofa się w czasie, za każdym razem gdy ginie budzi się z powrotem w łóżku. Pamiętam coś o nagraniu w którym sam sobie wyjaśnia o co chodzi i że z jakiegoś powodu nie mógł wyjść z domu. Nie za dużo ale może ktoś skojarzy.

Obejrzany ok. 11 lat temu (więc kawał czasu), po godzinie 23 - nie wyglądał zbytnio na bajkę dla dzieci.
Główną bohaterką była dziewczyna. Żyła w plemieniu małpowatych stworów (nie stricte małp), na czymś w stylu... wielkiej winorośli - była ona jednak zdrewniała, i wynosiła się wysoko ponad chmury (ziemi nie było...

Witam Serdecznie! Od dawna poszukuję bardzo dobrego filmu fabularnego. Przejrzałem całą filmografię Stanleya Tucci, który prawdopodobnie w nim występował. Niestety bezskutecznie. Wpisałem również w wyszukiwarkę wszystkie słowa kluczowe, które mi przyszły na myśl, a są związane z treścią tego dzieła. Pracowałem nad tym...

więcej

Witam

Poszukuje filmu w którym facet wynajmuje lub dogaduje się z dziewczyną w inny sposób by ta udawała jego dziewczynę . I jak to w takich filmach zwykle bywa gość w końcu zakochuje się w tej co z nią udawał, a tamta która go chyba zdradziła zostaje z niczym . Niestety nie znam żadnych więcej szczegółów .

Jak kończy się najnowsza wersja filmu Smętarz dla zwierzaków? Czy w identyczny sposób jak pierwszy film z 1989 roku? Jeśli nie to proszę o opisanie zakończenia.

Cześć,
poszukuję filmu, w którym bodajże mąż zleca morderstwo swojej żony/kochanki. Wynajęty mężczyzna postanawia jednak pomóc tej kobiecie, zakochują się w sobie. Pamiętam tylko tyle, że główną rolę grał murzyn i na samym końcu oddaje się on w ręce policji.