Film radziecki; wyświetlany w polskiej TV mniej więcej na przełomie lat 70. / 80. Fabuła z drugiej wojny światowej. Mąż, ranny, w szpitalu polowym. Wysyła do żony wiadomość, że najprawdopodobniej umrze. Obraz jest przede wszystkim wędrówką kobiety: ona przez front próbuje przedostać się do mężczyzny. Pamiętam wprawdzie...
więcejWitam wszystkich szukam filmu pamiętam z niego że pewna rodzina przyjechała do jakiegoś miasteczka i tam później córkę tego faceta przywiązali do jakiegoś słupa i przywołali coś a jej brat przed tym uciekał a w wiosce wszyscy mieli wysmarowane drzwi chyba owczą krwią i on do jednego mieszkania wszedł przez wejście dla...
więcej
Kiedyś w latach 90'tych, kiedy byłem małolatem pamiętam, że przed filmem "Wielki skok" który miałem na VHSie leciał trailer takiego chińskiego filmu fantasy i z tego co pamiętam to było tak:
Wałczyły ze sobą dwie wojowniczki - jedna ubrana na czarno i druga (z małą dziewczynką) ubrane na biało. Ta na czarno potrafiła...
Witam. Szukam filmu z którego znam tylko fragment, gdyż tylko fragment oglądnąłem ale mi się spodobał. Jeden mężczyzna uciekał przed drugim i wsiadł do auta. Kiedy chwycił za kierownice, nie zauważył że jest ona czymś pokryta. Mężczyzna zasnął i obudził się przypięty do stołu. Ten drugi w ramach kary, zaczął mu odcinać...
więcej
Pamiętam jedną scenę, w której przeciwnik bohatera spadał w przepaść z mieczem w ręku i żeby go uratować, bohater złapał ostrze miecza, po którym oczywiście zaczęła płynąc krew.
Wiem, że to niewiele, ale może ktoś zna?
Szukam filmu, którego końcówkę oglądałam jakiś czas temu na HBO i ślad po nim zaginął.
Film jest o nastolatku (o ile pamietam był czarnoskóry), który prowadzi jakiś kanał w internecie/social media czy coś takiego i ma mnóstwo fanów, jednak jedna jego fanka kocha go tak chorobliwie, że skoro nie może go mieć to chce...
Szukam filmu, który oglądałem w 2004 roku, (thriller lub horror, film zagraniczny. Była grupa ludzi, rozmawiali o czymś i była pokazana odcięta dłoń człowieka. Potem zaczeli się bić. Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Jednego faceta kobieta zamkła w piecu na zamek i po chwili spalił się tam, drugiemu facetowi...
więcej