Witajcie,
jedyne co pamiętam, to to, że film był chyba czymś w rodzaju baśni z dziwną fabułą. Oglądałem kawałek jeszcze jako dziecko w latach 90. Główny bohater został chyba uwięziony w świecie baśniowym. Pamiętam scenę, jak wraz z innymi istotami został uwięziony w skale/górze, gdzie było mnóstwo złota i...
Film oglądałem z jakieś 12 lat temu, chyba na jedynce (dziadek miał tylko podstawowe wówczas kanały). Był to chyba polski film.
Dwie osoby (chyba mężczyźni koledzy) najprawdopodobniej przed kimś uciekali (być może milicją, a akcja działa się za komuny). Skakli chyba z jakiegoś dachu niskiego budynku przez płot....
słuchajcie ludziska mam nadzieję że pomożecie-szukam filmu (horror) o kobiecie co zmieniała się w węża i zabijała ludzi-zawsze atak węża poprzedzała gra na flecie...ponoć jej matka była związana z zaklinaczem węży....w tym filmie był wykorzystany utwór oxygene 4...-teoretycznie tytuł tego filmu brzmi okropny wąż ale go...
więcej
Witam szukam filmu, z którego pamiętam jedną scenę-
Mężczyzna, Kobieta jadą z dzieckiem
Mężczyzna zauważa dziewczynę i mówi do kobiety
- ostatni raz pomóż mi
Ona mówi, że miał już tego nie robić, ale ostatecznie postanawia mu pomóc
Zatrzymują się obok dziewczyny i pytają się gdzie jest szpital, bo ich dziecko...
Szukam filmów, które opowiadają o człowieku, który zaprzyjaźnił się lub zakochał w istocie nadprzyrodzonej. Coś podobnego do Kształt wody (2017), Istota (2009), A Werewolf Boy (2012). Chodzi bardziej o to, że ta relacja jest raczej czymś dziwnym dla innych i nie jest do końca akceptowana i nie chodzi mi o filmy pokroju...
więcejSzukam filmu opowiadającego o mezczynie ktory oddaje swoje dzieci do domu dziecka(?podoba insytucja) po latach chce ich odnalezc i gdy ich odnajduje okazuje sie ze sa niepelnosprawni. Film stary. Prosze o pomoc
Dawno temu jak byłem dzieciakiem oglądałem taki film wydaje mi się że to było na HBO niestety prawie w ogóle nie pamiętam fabuły bo byłem za mały żeby coś pamiętać ale podam parę charakterysztycznych elementów które zapadły mi w pamięci i może ktoś mi pomoże go znaleźć bo nie daje mi to spokoju. Mianowicie jedyne co...
więcejCzy ktoś kojarzy nazwę filmu, który jest oparty na faktach. Opowiada historię narzeczonych, którzy biorą udział w nurkowaniu. Chłopak tej dziewczyny ma kartę nurka ale gdy podczas nurkowania jego dziewczyna ma jakieś problemy, on jej nie pomaga oraz ona wreszcie ginie. Film opiera się na tym, że ojciec tej dziewczyny...
więcejPomóżcie. Szukam filmu,który oglądałam może 10 lat temu. Jeśli chodzi o tytuł,czarna dziura w pamięci. Pamiętam szczątkowo fabułę. Do rodzinnego miasteczka po latach wraca kobieta. Otwiera sklepik z pamiatkami. W dzieciństwie miała przyjaciółkę z zamożnej rodziny. Została ona zamordowana, sprawca nieznany, ale...