Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuje filmu nie pamiętam go zbytnio ale pamiętam że jakiś był chlopczyk i duszek zabrał go do swojej szkoly gdzie nie mogli przebywać żywi ludzie

Poszukuję filmu o starcach, którzy odmładzali się poprzez "zabieranie" witalności ze swoich młodych sąsiadów. Niestety nie pamiętam żadnych imion, szczegółów. Z góry dzięki za jakiekolwiek poszlaki.

Może mnie ktoś oświecić jaki tytuł nosi film o zombie (chyba to nie horror, coś bardziej jak dramat), który nigdy nie umiera? Koleś (nikt nie wie, że jest żywym trupem) wraca z pracy, siada w fotelu i rozmyśla o życiu. Tyle pamiętam z pierwszych 10 minut. To chyba nie amerykański film, a jakiś niskobudżetowy...

na tvpkultura
https://www.filmweb.pl/film/Motyl+Still+Alice-2014-702277
jeden z lepszych filmów z Julianne Moore

Cześć !
Chcialbym, zapytac o film, ktory ogladalem dawno temu i nie pamietam. Akcja filmu rozgrywa się chyba w Indiach w czasach współczesnych rzecz jasna. Film opowiada o dwóch braciach którzy byli sierotami i byli wychowywani z inną grupką dzieci przez bandę osób, którzy w późniejszym etapie filmu próbowali małe...

więcej

Hejka totalnie zapomniałem tytuł filmu, a bardzo chciałem go odświeżyć. Brat wracał z wojska i dowiedział się, że nad jego uposledzionym bratem znecala się grupka handlarzy narkotykami, i na koniec na pali go lsd i zostawili gdzieś a on się powiesił. Brat się mści za to i na pal ich a potem zabił.

Witam, nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie, ale wydaje mi się, że słyszałem kiedyś, że starsze filmy kręcone na taśmach filmowych (np. 35 mm) miały takie znaczki - trójkąty kółka, nie wiem dokładnie - kiedy jedna taśma się kończyła, pojawiały się "na jedną klatkę" gdzieś w rogu ekranu. I informowały one...

Witam,
Czy moglibyście mi polecić jakieś dobre filmy produkcji skandynawskiej z mocnym przekazem emocjonalnym (dramaty, thrillery i ewentualnie horrory). Obejrzałem już kilka filmów z tamtych właśnie krajów i bardzo mi się podobały.
Bardzo proszę o jakieś propozycje ;)

Oto filmy skandynawskie które już widziałem:
Zło...

więcej

Szukam filmów podobnych do Fatalny romans z1996 roku, Pomiędzy miłością a nienawiścią z 1993 roku. Chodzi mi o filmy w których młodszy mężczyzna zakochuje się w starszej kobiecie po czym ona go odrzuca i ten mści się nie mogąc się pogodzić z odrzuceniem. Proszę podajcie jakieś tytuły.

film o chlopaku co poznal powiesciopisarza i zaprzyjaznili sie , i chlopak skonczyl studia