Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć. Szukam czegoś, czego dokładnie nie pamiętam, ale wiem, że był w tym filmie motyw utraty przez kobiety miłości. Tak bardzo wtedy tęskniła za tym facetem, że postanowiła urodzić dziecko na podstawie jego DNA. Pamiętam też, że środowisko chyba nie akceptowało za bardzo klonów, więc trzymała to w tajemnicy nawet...

użytkownik usunięty

Jakie filmy polecacie najlepiej thriller i horror

Szukałam już tego filmu i nic. Tu problem film starszy lata 80 może początek lat 90. Jest małżeństwo, których córka jako małe dziecko zaginęła, może została porwana, uprowadzona itp. Mijają lata, gdy nagle w ich życiu pojawia się ich córka, a raczej twierdzi, że jest ich córką wszystko o nich wie, jednak kobieta nie ma...

więcej

Przypomniałem sobie 2 ciekawe produkcje, chętnie bym je odświeżył ale nie pamiętam tytułów. Nie pamiętam dużo, jakieś szczątkowe charakterystyczne sceny ale mogą do końca sie też nie zgadzać :(

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
1. Film o...

więcej

Witam.
Film to komedia. Umiera "ojciec rodziny", który zostawia majątek do podziału. Aby go otrzymać i dowiedzieć się kto i co dostanie. Rodzina musi ze sobą wytrzymać jakiś czas. Ma tego pilnować notariusz, który sprasza wszystkich do wielkiego domu gdzie zjeżdża się cała rodzina. Tam dochodzi do incydentów i...

Mam jakieś przebłyski sceny. Jakaś ulica naokoło trawy(?) w każdym razie żadnego domu no i dalej mam trochę problem bo albo było tak:
1. w samochodzie jadą dwie osoby jako pasażer młody chłopak wyglądający jak psychopata zabija kierowcę wychodzi z auta i odchodzi w dal.
albo
2. ten chłopak psychopata stał przy...

szukam filmu z lat 70-80 To był horror to byli chyba najemnicy I trafili do jakiegoś miejsca gdzie tam był potwor I wiadomo wykańcza po kolei wszystkich gdzie zostaje tylko jeden facet z nim walczy I coś mu daje za pomocą strzykawki potwór umiera Ale z niego wychodzi mały I też walczy kończy się że facet wychodzi A...

Witam
Czy moglibyście mi polecić jakieś dobre filmy o sztukach walki?
Fajnie jakby były jak najbardziej realistyczne typu "never back down" , czy "do utraty sił"
Z góry dziękuję

moim zdaniem na równi oceniam pierwszą część Obcy-8 pasażer Nostromo oraz Obcy3. Dlaczego a dlatego że tę części mają swój specyficzny klimat. Klimat klaustrofobii. Duże znaczenie ma pewnie fakt iż w pierwszej jak i trzeciej części jest tylko jeden Obcy co potęguje strach oglądającego. A wy którą część lubicie...

Oglądałem film w którym na początku ginie główna odtwórczyni roli w teatrze przez powieszenie. Wcześniej odgrywała męska rolę marynarza - śmieszna i śpiewana. W filmie ginie również karzeł - wujek trupy teatralnej czy jakoś tak. Dziewczyna została okaleczona przez matkę pogrzebaczem po tym jak zgwałcili ja marynarze...

więcej