Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam od pewnego czasu próbuje sobie przypomnieć tytuł pewnego filmu. Mianowicie akcja filmu toczy się w jakieś dżungli, główną postacią jest dziewczyna której chłopak został porwany przez jakiś gang, a ona jest niesamowicie wyszkolona (jak przez mgłę pamiętam że chyba przez ojca) i postanawia odbić chłopaka

Historia kozacka, oby wyszło coś dobrego :)

dokument - https://www.youtube.com/watch?v=roMZcorJ1SA

https://www.instagram.com/p/BxTH0OgFqU4/

Oglądałam ostatnio Człowieka, który płakał i okazał się bardzo ładnym filmem, jest niezwykle nastrojowy, magiczny i bardzo przyjemny dla oka, chciałabym zobaczyć więcej takich klimatycznych filmów, znacie cos w tym stylu? bo ja z podobnych nam jeszcze:

czekolada
charlie i fabryka czekolady
duża ryba
edward nożycoręki...

więcej

Zapraszam do kulturalnej dyskusji :)

Szukam starego filmu czarno białego który kiedyś oglądałem. Na poczatku grupa ludzi (około 10 osób)ktora jest zaproszona przez jakiegoś gościa wjeżdża kolejka górską w góry do domku tego goscia i tam się dzieje cała akcja filmu. I w tym domku dokonywane są morderstwa pojedynczo z każdej osób. Grupa próbuje...

Szukam dosyć starego amerykańskiego filmu z lat 80-90, w którym ojciec dwójki dzieci po rozstaniu z byłą żoną walczy o wyłączne prawo do opieki nad nimi, gdyż matka jest ćpunką i alkoholiczką. W pewnym momencie filmu matka porywa dzieci i ucieka z nimi samochodem. Ojciec wraz z eskortą policji namierzają auto i jadą za...

więcej

Ja sądzę że ten film Detonator z Wesley Snipes to nie Thriller to raczej Sensacyjny Akcja ja myślę że powinno być zmienione w gatunku filmowym

Cześć,
Chodzi za mną taka scena gdy on wpuszcza dziewczynę od strony pasażera zamyka za nią drzwi i nim obejdzie auto i otworzy swoje (bo to dzieje się w czasach gdy nie było otwierania na pilota) to ona mu te drzwi otwiera od środka.
Motyw jest taki że to ta jedyna:)

Pomóżcie z tytułem, prosze.

Szukam filmu w którym grał chłopak, który zbierał części fletu jeśli dobrze pamiętam. Na końcu była chyba scena gdzie wspiął się na taki komin z tym fletem. Akcja rozgrywała się prawdopodobie w grze. Całkiem możliwe, że był wyprodukowany w azji (film). Niestety większej ilości szczegółów nie pamiętam ponieważ film...

Poszukuję horroru/thrillera o "sparaliżowanej" dziewczynie na wózku inwalidzkim, której opiekunka zmarła. Dziweczyna chyba nazywała się Chloe. Okazuje się że jest ona siostrą (o ile dobrze pamiętam) pewnego mężczyny, który przyjeżdża do niej się nią opiekować. Zaczynają się dziać dziwne rzeczy, facet powoli traci...