Dogville i Manderlay, ten drugi to ten sam film tylko dla Amerykanów? (prostszy) czy to 2 różne filmy
Witam, szukam filmu gdzie uczniowie na żarty zamykają jednego z kolegów, który jest gnebiony do takiego jakby pieca. Gdy chcą go uwolnić nie mogą otworzyć drzwi. Piec nagle się zapala i chłopak jest spalony żywcem, ale powraca jako kościotrup by się zemścić. Pamiętam że gnebiony uczeń mial dłuższe czarne...
więcejPamiętam tylko małą dziewczynkę (czerwony struj) matka bita przez mafię(ćpunka chyba) i pewnego razu ten azjata ją ratuje (były płatny zabójca czy coś w tym stylu) mieszkali w starym bloku, on był jej sąsiadem. Ktoś kojarzy?
Lub filmy. Które byście ocenili jako najlepsze, które powstały do tej pory na przestrzeni lat? Dla mnie póki co na dzień dzisiejszy najlepsze są:
Piękna i bestia
Mała syrenka
Epoka lodowcowa 1(nie oceniam następnych części,bo ich nie oglądałam)
Gdzie jest Nemo?
Shrek 1 i 2
Witam szukam filmu .
Był on o chorym mężczyźnie ktorym opiekowala sie mama .
Mieszkali oni w domku na wodzie .
Do mężczyzny przychodzila kobieta pomagala mu
Z biegiem czasu on sie w niej zakochal .
Mezczyzna mazyl o tym by matka zabrala go nad morze lecz ona nie miala jak go tam przetransportować. Jednak za swoje...
Witam, w wielu filmach czy animacjach słyszałem powiedzenie w stylu "masz (ileś tam czasu) by opuścić to miasto"
Oraz
"to miasto jest za małe dla nas dwóch"
Czy wiecie w których filmach a może książkach, zostały użyte pierwszy raz?
Witam wszystkich. Szukam tytułu, film z gatunku fantasy lub baśni dla młodzieży (dzieci), rzecz dzieje się na wsi, facet rozwodnik odwiedza z dziećmi (córka i syn) swoją ciotkę albo siostrę , nie pamiętam już, która mieszka na wsi , prowadzi gospodarstwo, ona wygląda i mieszka jak hipiska , bez telefonu internetu, te...
więcej
Witam, do tej pory szukałem tytułu filmu ale mi nie idzie, więc postanowiłem się poradzić Was.
Szukam filmu, nie wiem jaki ma tytuł pamiętam tylko zarys fabuły, gdzie akcja rozgrywa się w jakimś miasteczku, gdzie dziewczyna zakochuje się w chłopaku z miasteczka ale nagle pojawia się jakiś chłopak z miasta (chyba o ile...