Cześć :)
Poszukuję polskiego filmu, gdzie w jednej z ostatnich scen (a może ostatnich) dojrzały już mężczyzna (~50 (?) lat) chyba w kurtce khaki odchodzi w głąb kadru, a a na uszach ma słuchawki (chyba od walkmana), na których słucha dosyć mocnej muzyki (chyba jakiś mocny polski rock).
Ktoś pomoże, bo męczę się z tą...
Tak mnie to męczy. Fabuła: Kobieta prosi faceta o pomoc w rozwiązaniu zagadki kryminalnej. On chyba nie jest żadnym policjantem, tylko pisarzem czy coś.
Potem nie pamiętam, ale na pewno jakąś ciemną postacią w filmie jest jakiś bogaty mężczyzna, który nie może uprawiać seksu, bo kiedyś tam był na morzu, na statku i...
Czy ktoś wie czy będą jeszcze filmy z poniższych uniwersów:
1) Transformers
2) Więzień labiryntu
3) Paddington
4) Obcy
5) Epoka lodowcowa
6) Gdzie jest Nemo?
7) Asterix i Obelix(animowane, styl animacji OB i TMW)
8) Asterix i Obelix(aktorskie)
9) Alicja w Krainie Czarów
10) Opowieści z Narnii
Jeśli wiadomo...
HEJ !
Poszukuję jednego filmu już dłuższy czas i niestety sam w sieci już nie mogę sobie poradzić żeby go znaleźć, a może ktoś z was będzie znał/pamiętał ten film.
Krótkie kilka opisów scen, które pamiętam ( powiem tylko że film jest stary a ja go widziałem z 20 lat temu :P)
Główny bohater (jak dobrze pamiętam...
Witam. Szukam filmu chyba horroru. Nie jestem pewny, ale horror to zagraniczna produkcja możliwe że czeski. Wydaje mi się że grał tam jakiś polski aktor/aktorka. Na prowincje przyjeżdża dziewczyna starym klasycznym samochodem. Jeśli dobrze pamiętam to miała coś robić przy tym domu. W piwnicy chyba były łaźnie. Po...
Szukam filmów w których dwoje ludzi udaje parę ew małżeństwo . Udawanie rodziny też wchodzi w grę .
Dla przykładu...
jakis skrzat zobaczyl,ze dżdżobnice weszly mu do ogrodka w salate i poszedl do kurnika poskarżyć kurom o tym,biala kwoka zebrala kury i poszly gonić i zjadać te dżdżobnice,a ten skrzat bił brawo wszystkim kurom i cieszyl sie z tego
Liczę na pomoc. Wydać się to może dziwne, ale poszukuje tytułu horroru związanym z kupą.
Jak byłam mała bardzo mi ten film zapadł w pamięć. (nielegalne oglądanie filmów 18+).
Nie wiem jaki to mógł być rocznik 80/90.
Głównie chodziło o to, że skądś pojawił się wirus(?) nie pamiętam dokładnie, który powodował mocne...