Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć! Poszukuję genialnego filmu, którego za nic nie mogę nigdzie znaleźć.
Film jest w klimatach odysei kosmicznej, ukrytego wymiaru, myślę, że z lat 70-90.
Oto co pamiętam:
Lot w kosmos, piaszczysta czerwona planeta. Burze piaskowe, która to z później odsłania jakby posąg/kopułę w kształcie ludzkiej twarzy. Potem...

więcej

"Sortowalo" sie ludzi wedlug wykazywanych predyspozycji, by rozwijali sie tylko w wyznaczonym kierunku (cos ala humanisci, altruisci, scislowcy)
Glowna bohaterka "oszukala" przy wyborze frakcji.
Jedna z grup - uwazajaca sie za najlepsza -chciala dokonac zaglady innych.

Ktos cos? : )

Witam.
Pamiętam tylko jedną scenę z tego filmu niestety, którą ujrzałem na YouTube.
Był to na pewno horror i chyba stosunkowo dosyć niedawno został wyemitowany.
Był tam motyw, że ktoś schodził do piwnicy i przemieszczał się pomiędzy jakimiś prześcieradłami, lub czymś podobnym.
W pewnym momencie zostało nakierowane...

więcej

szukam filmu, gdzie młody chłopak został wybrany i szkolony by pokonać pozaziemską cywilizacje. Miał przechodzić testy symulacje z pokonania wrogich flot a na sam koniec nie wiedząc że to już nie jest sprawdzian tylko prawdziwa walka strzela jakimś promieniem w obcą planetę i neutralizuje wszystkie statki wroga ale...

Chodzi mi o konkretny film. Jest sobie rodzeństwo -
brat i siostra i maja laleczkę. Ta laleczka wygląda jak
nauczycielka tego chłopca. Wszystko co przydarza się lalce, przydarza się też tej
nauczycielce. Pamiętam fragment z filmu jak ta dziewczynka schodziła z lalką ze schodów i
ta lalką uderzała o schody a na...

więcej

Witam. Szukam filmu który był grany u mnie w szkole w latach 80 coś z science fiction. Leci samolot z ludźmi, chyba rozbija się w wodzie, po jakimś czasie część ludzi z połowy samolotu żyje i nie wiedzą co się dzieje, pewien człowiek z tego samolotu zostaje przenoszony na ląd przez jakby przez kosmitów. I taka kobieta...

więcej

Poszukuję amerykańskiego filmu z lat 90. najpóźniej 2005 o kampanii wyborczej i spin doktorach. Nic nie pamiętam. Chyba wpadają na jakiś szatański pomysł. Nie są to Fakty i akty. Grają znani aktorzy.

Hej
Od kilku miesięcy poszukuje chyba telenoweli, nie pamiętam tytułu, nie pamiętam w jakim języku była, ale pamiętam że była dziewczyna, prawdopodobnie biedna i mieszkała chyba z mamą, babcią albo ciocią, i prawdopodobnie miała już dziecko. Później zaczęła pracować chyba u takiej bogatej rodziny i chyba z nim miała...

więcej

Dodam jeszcze że początek filmu o ile nie myślę filmów zaczyna się w latach dawnych gdzie chłopak z dziewczyną są w lesie i chłopak chce dziewczynę...... Ale ta go odpycha i ucieka i zabija ja mały chłopiec

Cześć kiedyś oglądałam film nie pamiętam tytułu był on o chłopaku i chyba jego bracie że przeprowadzili się do nowego miasteczka i wiadome nowa szkoła itp i w lesie żył gość którego każdy się bał bo chodziły o nim plotki że to morderca i ten chłopak z ciekawość chciał sprawdzić i tam pojechał z kolegą coś na miejscu...

więcej