Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy istnieją w ogóle jakieś filmy o tematyce konkwistadorów, np. o podboju państwa Azteków przez Hernana Corteza ? Nie udało mi się namierzyć nic konkretnego.

Witam :) szukam od dłuższego czasu filmu, który kiedyś oglądałem ale pamiętam tytułu :(
Pamiętam mniej więcej przebieg zdarzeń,
Para pojechała pod namiot/biwak - mieli psa, nagle jedzenie zaczęło się psuć, ona chciala wyjechać a jej facet nie, chodził pływać codzoennie/łowić ryby a na brzegu pojawiał się codziennie...

więcej

Szukam filmu, w którym chłopak chciał popełnić „zbiorowe” samobójstwo i pamiętam moment, że był z jakaś dziewczyną w samochodzie, chcieli się zagazować, ale ona dla pewności połknęła tabletki nasenne (chyba), a on udawał i po tym jak ona odpłynęła to on zabrał ja do domu i chyba mył. Dalej nie pamiętam. Dodam, ze...

No własnie szukam komedii która ma być śmieszna. ALE omijam wielkim łukiem wszelkie komedie podnoszące na sercu, komedie romantyczne czy familijne. Ostatnio to chyba coś takiego to było "Instant Family"-i wymiotowałem polukrowana tęczą. Z drugiej jednak strony zupełnie mnie nie śmieszy humor poniżej pasa: bekanie,...

.. szukam filmu xD

Po plakacie: ulica, głowa (lub wiecej? może dwie albo trzy) wyglądające z kanałów. Odcienie plakatu ciemny granat. Film polski. W filmie chodziło o to, że ludzie chowali się w kanałach. Była chyba jakaś wojna czy coś?

Oglądałam to w latach 90 o dziewczynie która była brzydka ale po spotkaniu z wrozka albo czarownica wypila eliksir który jej dała i stała się piękna

Był to chyba zwykły sensacyjny.
Było to o facecie którego był przetrzymywany o cały czas obserwowany, chyba nie był jedynym tak porwanym.
Co dziennie dostawał do jedzenia pierożki dzień w dzień oraz alkohol.
Roztył się dopieo po czasie zaczal ćwiczyć po to by uciec i spotkać córkę. Pisywał listy do niej i...

więcej

Czy ktoś może podać mi tytuł filmu oglądałam go bardzo dawno temu, był o dziewczynie której ktoś wmawiał, że ma schizofrenię wiem, że to za mało informacji ale może akurat ktoś kojarzy?

Witam szukam pewnego filmu,przejdę od razu do meritum.
W filmie była dziewczyna która mieszkała w małym miasteczu w którym był organizowany co roczny festyn chyba jabłek ,pozniej do miasteczka przyjechał znany piosenkarz chyba country ktory stracił wenę twórcza A ona mu pomogła znaleźć ta wenę.

Coś w stylu "Gwiazd naszych wina" ale nowsze. Widziałem chyba zajawkę jakąś.