Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć, nie pamiętam tytułu dokumentu: był tam przedstawiony obecny problem Paryża, wynikający z tego, że miasto było zbudowane "na wodzie".

Film prawdopodobnie z 2018 r.

dzięki!

Poszukuję tytułu filmu polskiego o nastolatkach. Chłopak jest zakochany w dziewczynie, a ta jest bardzo zazdrosna o inną. Pod koniec roku szkolnego dziewczyna wymusza na chłopaku dowód miłości, którym ma być zabicie tej znienawidzonej koleżanki. Chłopak początkowo niechętny, jednak w pewnym momencie pisze do dziewczyny...

więcej

Witam dawno, dawno temu oglądałem pewien film którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć.

O czym był film : Z tego co pamiętam grupa mężczyzn napadła na rodzine w ich domu, z akcji które pamietam to było tam że 1 z napastników wlewał wrzątek z czajnika do ucha jegnego z domowników.

Z góry dziękuje za pomoc.

Witam, niedawno przypomniałam sobie o filmie ale nie potrafię przypomnieć sobie tytułu.

Opowiadał o kilku dzieciakach (2/3) które były prześladowane chyba przez klasę. Te dzieciaki postanowiły się zemścić i zamknęli tę klasę w jakimś pomieszczeniu i tam torturowali czy coś. Była scena jak któryś z dzieciaków uciekł...

więcej

Film dzieje się chwile po 2 wojnie światowej ale momentami akcja wraca do 2 wojny z filmu pamiętam parę scen film opowiada o żydzie który po wojnie ściga byłego ss- mana
odpowiadającego za śmierć swojej ukochanej (jeśli mnie pamięć nie myli)

A ze scen które pamiętam to moment w którym to żyd infiltruje do...

Hej, czy znacie jakieś filmy w których ktoś niby zostaje zamordowany lub umiera, a potem okazuje się, że ta osoba żyje (coś podobnego jak np. w filmie "Podwójne zagrożenie") ?

Witam szukam filmów i albo dobrych filmów animowanych pokazujących karykatury różnych archetypów postaci, np: bohatera i złoczyńcy w filmie animowanym megamocny/megamind.

Dzień dobry,

poszukuję filmu, który był puszczany bardzo często na TVP1 kilkanaście lat temu. Niestety jako, iż wtedy byłem bardzo mały to nie zapamiętałem tytułu, a ostatnio przypomniało mi się te dzieło i nie mogę niestety nigdzie znaleźć tytułu, dlatego liczę, że ktoś z Was mi pomoże.

Co wiem o filmie?...

Witam

Szukam filmów gdzie miłość między dwojgiem ludzi zaczyna się nietypowo bo od... macierzyństwa .

Czyli bohaterowie opiekują się dzieckiem ( swoim lub nie ) i podczas tej opieki zakochują się w sobie . Mogą też spodziewać się dziecka ale pozornie do siebie nie pasować lub nawet nie pałać sympatią...

cześć może pamiętacie albo znacie tytuł filmu dawno temu go oglądam pamiętam iż akcja zaczynała się u jakieś starszej Pani biedny chłopak i bogata dziewczyna on zabiega o nią. Pamiętam iż chłopak ładnie malował później zostanie jakimś artysta zdobędzie sławę niestety ona nie wybierze jego tylko innego bogatszego....