Czy znacie film którego akcja toczy się w latach '20 lub '30?
Bez wątku wojennego?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi :)
Szukam filmu o napadzie na bank który oglądałam kilka lat temu i którego od tego czasu usilnie próbuje znaleść, jak widać z marnym skutkiem. Pamietam ze był to film stosunkowo stary, na pewno nie polski. Zaczynał się tak, ze bandyci z rajstopami na twarzach i bronią wjechali vanem w budynek banku. Chcieli uciec z banku...
więcejJakiś czas temu oglądałem film o szkolnej drużynie sportowej. Opowiadał on o tym, że pewnego dnia ta drużyna wracając z meczu, bodajże samolotem, zginęła. Po jakimś czasie szkoła postanowiła na nowo utworzyć tą drużynę, a jej zawodnicy szli po zwycięstwo dla swoich znajomych z poprzedniej drużyny. (Oni grali w futbol...
więcej
Oczywiście z obu mało pamiętam.
Z pierwszego pamiętam tylko ostatnią scenę. Jest zbliżenie na wjazd do domu i tam na takich kamieniach widać aparat ortodontyczny. Z tego co pamiętam jakiegoś dziecka. A w filmie chodziło o to, że chyba ktoś kupił dom, a poprzednia rodzina zaginęła/umarła? Tego już nie jestem...
Szukam serialu, który oglądałam w TV wiele lat temu. Tytułem jest liczba oznaczająca ilość ludzi w grupie. Byli oni zamknięci w jakimś instytucie lub laboratorium, ponieważ posiadali specjalne umiejętności- np. telekinezę. Przedział wiekowy tych ludzi był zróżnicowany - od dzieci (pamiętam jedno dziecko- brunet - aż do...
więcej
https://www.filmweb.pl/quiz/Superbohaterki-142
w pytaniu nr 6 prawidłową odpowiedzią jest ,,telekineza", bo właśnie to potrafi Jean Grey. Quiz sugeruje że dobra odpowiedź to ,,władanie pogodą", co jest mocą innej postaci, Storm. Podejrzewam że ktoś pomylił zdjęcia.
Szukam filmu, który nie tak dawno leciał w telewizji, chyba w TVP2. Był o kobiecie, która wróciła do wioski/ miasteczka, w którym mieszkała, kiedy była dzieckiem. Pamiętam, że był jakiś mecz, chyba piłki nożnej, i ona swoim wyglądem odwracała uwagę piłkarzy z drużyny przeciwnej i ci drudzy wygrali. Później była z jakąś...
więcej