Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć, szukam (prawdopodobnie) filmu, który leciał w telewizji w ciągu ostatnich dwóch tygodni.
Film poleciła mojej mamie koleżanka, która nawet nie pamięta już na jakim kanale był on puszczany, więc mam tylko cząstkowe informacje. Akcja dotyczy osób uwięzionych w jaskini, z których jednej udaje się uciec, ale spada z...

więcej

Szukam filmu, akcja rozgrywa się w obozie koncentracyjnym. Jest scena likwidacji bądź ewakuacji obozu, dzieci chowaja się Gdzie mogą, do komina, chłopcy wskakują do latryny wypełnionej fekaliami, gdzie jak się okazuje już ktoś się schował i każe im się wynosić bo to jego kryjówka.

Witajcie piszę tu nie z powodu wielkiego rozgoryczenie lecz zdziwienie czym stały się te nagrody. Obejrzałem wiele filmów tego roku w tym dwa nominowane Czarne bractwo. BlacKkKlansman i Green Book 2018 i Boże te filmy mają dobre kadry, ujęcia są naprawdę dobrze zagrane mają jakąś wartość, ale naprawdę to były...

Bohaterem jest młody chłopak który pracuje jako mechanik zaciąga kredyt na motor i podczas przejażdżki nowym motorem ma kolizje i młoda dziewczyna. Para zaczyna się spotykać i zakochujesie w sobie problem jest taki że bohaterka jest bogata rodzice są przeciwni temu zawiaskowi najbardziej ojciec . Para się rozstaje bo...

więcej

Chciałbym obejrzeć film, w którym główny bohater nie wie co się wokół niego dzieje; wszystko jest dla niego inne, dziwne itd. Filmy tego typu o których słyszałem to Gra https://www.filmweb.pl/Gra oraz Proces https://www.filmweb.pl/film/Proces-1962-8896

Z góry dziękuję za wszelkie propozycje

użytkownik usunięty

Siedzę od 2 godzin i nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Nie pamiętam dokładnie bo oglądałam go dawno, ale historia opowiada o młodej dziewczynie chodzi ona jeszcze do szkoły która poznaje starszego od niej mężczyznę zakochują się w sobie ale później z jakiegoś powodu się rostają dziewczyna popada bodajże w anoreksję a...

więcej

Nie pamiętam dokładnie film jest dość stary . W każdym razie mężczyzna (chyba policjant) z jakiegoś powodu ściga kobietę (blondynkę ) która twierdzi że jest wampirem . Na koniec pamiętam jest taka scena że walczy z nią i jest ciężko ranny ,rzuca w nią nożem który wbija jej się w głowę czy też w plecy po czym ona wstaje...

więcej

Pamietam tylko ze byla grupka dzieciakow ktora prowadzila sledztwo w sprawie zaginiecia ich kolegi. Podejrzewali sasiada ktory byl policjantem. Pozniej sie okazalo ze cos tam zrobil dla miasta i zostal nagrodzony. A dzieciakom sie oberwalo za to go osadzali. Tylko jeden z nich nie mogl odpuscic, wiec wzieli kamere i...

więcej

Szukam filmu o byłym pilocie samolotu który uderzył w szkołę. Później zdaje się pracuje w tej szkole (w każdym bądź razie ma bliską styczność z tym miejscem), przeżywa traumę. Rozkwita miłość między nim a kobietą matką małego chłopca, ucznia szkoły.
Film najprawdopodobniej włoski (ewentualnie: Francja, Hiszpania)

Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu.
Mile widziane są filmy znane, ale można podać też tytuł całkowicie nieznany i w razie potrzeby dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
1. Zagadki standardowo tworzymy do polskich wersji tytułów filmów z bazy FW. Jeśli natomiast ma być odgadnięta wersja...