Bry, z 10 lat temu oglądałem pewien film w tv, gdzie zaginęło dziecko na jednym z bodaj amerykańskich osiedli. Rodzice podejrzewali chyba wszystkich sąsiadów, a mam prześwity, ze podejrzewano również ojca. Nie pamietam czy to był chłopiec czy dziewczynka. Z tego co jeszcze pamietam, znaleźli rowerek zaginionego dziecka...
więcej
Poszukuję coś w stylu Na skraju jutra - niekoniecznie o obcych bardziej podróże w czasie by mnie interesowały.
Albo jakiś dobry biograficzny film.
Ktoś coś ? :)
Mianowicie cały film jest mówiony wierszem i była w nim dziewczyna którą zgwałciła dwójka chłopaków, po czym powiesili ją na "krzyżu", odcięli biedaczce język i dłonie aby nie mogła, powiedzieć oraz napisać kim byli sprawcy, w tym czasie reszta bohaterów chyba była na polowaniu, w tym też ojciec dziewczyny, który...
Szukam filmów lub serialu o dziwnej przyjaźni. Takiej toksycznej, z dziwnymi zasadami, odbiegającej od normalności. Tak jak było w serialu Pachnidło albo w filmach Miłość na żądanie, Foxfire, Marzyciele, Trzynastka
To film z lat 60 bodajże. Występuje tam rodzina. Żona, mąż, dziecko i teściowa tej kobiety. Ta kobieta prawdopodobnie Elizabeth (ale to strzelam) miała kochanka, poszła do niego zerwać z nim kontakt ale niechcący go popycha a on upada i umiera. Jej teściowa dowiedziała sie o tym i każe jej upozorować własną śmierć, a...
więcejOglądałem go lata temu, na pewno więcej niż 6 lat temu. Profesor/wykładowca, koresponduje z kobietą osadzoną w więzieniu i zakochuje się w niej. Ta po wyjściu zamieszkuje z nim. Z tego co pamiętam doprowadza do tego, że kolega profesora (informatyk) pomaga jej w dokonaniu kradzieży. I ogólnie jest złą postacią, która...
więcejteż ktoś kogoś uprowadził. Główny bohater przesłuchiwał upośledzoną osobę, która na końcu wyznała, że jest normalna. W scenie końcowej główny bohater zorientował się, że osobą, która kogoś porwała był jego najbliższy przyjaciel i złapał go na podjeździe do domu w deszczowy wieczór. Złapana osoba przez bohatera była...
Witam, szukam tytułu filmu, którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć. Akcja dzieje się na jakimś "odludziu" czy pustyni. Mężczyzna ma tam dom, w którym spotyka się ze swoją kochanką. Pewnego dnia przyjeżdża dwóch kolegów, wieczorem jest impreza. Na drugi dzień kochanka kumpla zostaje zgwałcona przez jednego z kolegów,...
więcej