Nie pamiętam zbyt wiele, oglądałam go chyba z 10 lat temu w tv. Paczka dzieciaków, bylo ich 3-4 w wieku może 10-12 lat. Chyba dwie dziewczynki i 2 chłopców(?). Jedna z tych dziewczynek pochodziła z patologicznej rodziny, ojciec ją bił i ta sama dziewczynka miewała wizje lub prorocze sny(?).Chyba raz miała się spotkać z...
więcejWitam, szukam filmu który oglądałem za dzieciaka jak wszystko z lat młodosci ulatuje z pamięci to również, wiem tylko że akcja działa się na jakiejs farmie na której działy się rzeczy paranormalne.Wyjątkowo w pamięć zapadła mi scena gdzie zabarykadowana rodzina wsluchiwala sie w stukot jakichś istot, po czym za chwile...
więcejFilm sprzed około 40 lat. Parę kochanków rozdziela wojna. Przed odejściem na front kochankowie robią sobie wspólnie na dłoniach ślad rozgrzanego do czerwoności wisiorka. Wspólny znak rozpoznawczy. Facet B długo wraca z wojny bo trafił do niewoli. Kobieta czeka ale nie wierzy ze to on wrócił do póki nie zobaczyła dłoni....
więcejFilm western środka filmu nie oglądałem zaczęłem oglądać od momentu w którym główny bohater uciekał przed kimś i szukał jedzenia przyjęła go pewna kobieta kobieta mieszkała z małym dzieckiem ,kobieta kazała mu się z nim położyć w łóżku razem z nią bo jej mąż zginał ,czuła się samotna chciała mieć kogoś przy sobie ,...
Witam, otóż poszukuję film o tematyce wirus, epidemia etc. Na początku filmu kilka żołnierzy zabiera od matki ranioną w głowę dziewczynkę i potem odlatują śmigłowcem. Następnie bramy miasta się zamykają a ludzie je lutują aby się odgrodzić od zarażonych. Mam nadzieję, że ktoś skojarzy film i mi pomoże go znaleźć z...
więcejPoszukuję filmu/serialu. Pamiętam z niego jedną scenę. Kobieta w starym, zimnym domu z przeciekającym dachem postanowiła ogrzać się ze swoim dzieckiem w wannie. Zasnęła, a gdy obudziła się, jej dziecko nie żyło. Czy ktoś z Was byłby w stanie podać mi tytuł tego filmu? Pół dnia mnie to męczy. :D Z góry bardzo dziękuję.
więcej
Czy znajdzie się ktoś, kto może oglądał kiedyś w tv (ja widziałam dwa razy, gdy jeszcze nie marzyłam o video i dvd)i pamięta tytuł filmu o porwanym samolocie?
Grupa szaleńców, chcąc wymusić na rządzie uwolnienie "ich człowieka" uprowadza samolot, udając podróżnych. Wszystkie polecenia musi spełniać jasnowłosa dzielna...
Podczas świat ojciec namawia 40-letniego syna, który nie moze utrzymac sie na dluzej w jednej pracy, przejął rodzinny biznes. Syn się wykręca i wymyśla wymówki. Ojciec nalega w obawie przed własną przyszłością. Robi sie awantura i ojciec wyrzuca syna z domu. Matka podsluchiwala kłótnie i wyszła za synem. Wsparła go i...
więcejWitam, poszukuje filmów gdzie były dokonywane włamania przez szyb, kanał czy tam tunel wentylacyjny w suficie. Ktoś coś zna takie?
Witam, szukam polskiego filmu, który parę lat temu leciał na TVP Kultura. Pamiętam jedynie, że opowiadał o chłopcach, wśród których był chory na padaczkę. W pewnym momencie filmu chory dostaje ataku i umiera, koledzy stawiają mu grób, ale nie dają imienia, ponieważ nikt nie pamiętał imienia zmarłego (wszyscy mówili na...
więcej