Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

W 2011r w kinie widziałem zwiastun filmu SF, z tego co pamiętam na ziemię napadają obcy, przeciwko nim wysłane zostaje wojsko. Obcy są niewidzialni (?), przypominają wiązkę energii, po ich dotknięciu ludzie znikali. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba ich obecność wiązała się z brakiem prądu... Anyone?

Pamiętam z niego nie wiele. Jak w tytule akcja dzieje się w więzieniu. Główny bohater bierze młodego chłopaka pod swoje skrzydła po głosowaniu w celi wypełnionej przez "czarnych" Dodatkowo pamiętam, że główny bohater ryzykował trochę własnym życiem udając się do tej celi. Dodatkowo chłopak, kóry został przez jego...

wszechswiata....znacie ?

Szukam filmu bardzo stary oglądałam go z 10 lat temu w kinie nocnym, produkcji? chyba USA czarno biały. Jest pracownia krawiecka, stary właściciel zatrudnia kobiety do zakładu jako krawcowe. Między czasie w mieście giną kobiety policja jest bezradna, jak się okazuje w warsztacie krawieckim znajduje się w podłodze...

Cześć! Szukam filmu, głównym motywem był objazdowy teatr, w którym znalazła się młoda dziewczyna. Biorąc udział w spektaklu przeszła przez lustro? do innego świata. Motyw bardzo podobny do Alicji w Krainie Czarów. Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi! :)

Akcja rozgrywa się w odizolowanym, hermetycznym na warunki zewnętrzne budynku, gdzie grupa ludzi musi udowodnić że w takim "mikroklimacie" da się przeżyć. Po początkowych problemach, zaczynają uprawiać warzywa i owoce...jest to najprawdopodobniej komedia i z tego co kojarzę to był chyba eksperyment uniwersytecki(?)...

Jakis czas temu oglądałam wciagający film akcji. Pamiętam ze bohater miał wizję napadu na jego miejsce pracy (był śledczym?), przestępcy byli w maskach anonymous. Wszystkie sytuacje, które zobaczył w wizjii poźniej wydarzały się w rzeczywistości, dostał też bransoletke od córki.
Oglądał ktoś ten film i pamięta tytuł?

h

Siemka potrzebuje pomocy w znalezieniu filmu.Film opowiada o epidemii choroby która polega na tym że po zmroku ludzie zarażeni zamieniają się w zobiopodobne mutanty. Fabuła kręci się w okół nałkowca który ma wynalazł to antidotum. Ten nałkowiec barykadwał się po zmroku. Ten nałkowiec miał psa który był jego najlepszym...

więcej

Witam

Polecicie jakieś seriale lub filmy (z naciskiem na filmy) nakręcone po 2000 roku a rozgrywające się w USA w latach 70-tych/80-tych lub za czasów Wojny Secesyjnej jak np Django, Stanger Things czy 2 sezon Fargo?

nic mi innego nie przychodzi do głowy a chętnie bym obejrzał. Dzięki wielkie