Witam szukam filmu z około 2003 r (mogę się mylić) była to komedia romantyczna gdzie chłopak poznał dziewczynę w pociągu pamiętam że wymienili tam wszystkich prezydentów USA według kolejności. Ona wysiadła a on później żeby ją odnaleźć to po całym mieście na bilbordach i ogłoszeniach pisał że jej szuka. Później dwóch...
więcej
Witam. Film leciał bodajże na polsacie, 9 listopada ok godz. 21.30. To było raczej fantasy
bądź sci fi, opowiadał o mężczyźnie ktory był tak jakby sterowany za pomocą komputera. a
dokładnie, tym komputerem sterował koleś który był sparaliżowany, chyba chory? było z nim
w takim jakby magazynie trójka ludzi - jego...
Witam
Szukam starego ( lata przed lub po wojnie ) czarno-białego filmu o małżeństwie rozwiązującym zagadki kryminalne .
On jest detektywem ona "panienką z dobrego domu " film ( właściwie to chyba seria filmów ) na 90% amerykański .
Polećcie jakieś dobre filmy więzienne, na pewno takimi są:
Skazani Na Shawshank
Zielona Mila
Ucieczka z Alcatraz
Twierdza
Ostatni Bastion
Skazany na piekło
Moglibyście mi podać 2-3 tytuły (w tym jeden dokument) filmów z każdego kraju z Ameryki Płd i Łacińskiej, które nie tyle są najbardziej popularne, a są obrazem życia tamtejszej ludności?
Witam, poszukuję filmu który poleciła mi koleżanka lecz niestety taki z niej sklerotyk że zapomniała tytułów, nazwisk amerykańskich gwiazd tam wystepujących i innych rzeczy które mogłyby naprowadzić mnie bezpośredni na owy tytuł seansu jednak wcale nie jest taka ta tragiczna jej pamięć gdyż podała mi kilka cennych...
Witam szukam filmów które ukryły się przede mną typu: postapo, najlepiej podobne do serii gier fallout. Krypty tajemnice zagadki takie klimaty
Próbowałem odnaleźć ale nigdzie nie ma. Może ktoś pamięta tytuł ? FIlm opowiadał o naukowcu który zmienił psa w człowieka [chyba nazwał go szczekin] a następnie pies-człwoek zdecydował że chce być znów psem.
Czy ktoś wie gdzie mógłbym znaleźć muzykę Wojciecha Kilara z filmu Krzysztofa Zanussiego pt. "Imperatyw"?
Film nr 1: Kobieta na jakimś jachcie zabija inną wersję siebie samej (coś jakby podróżowała w czasie). Ma syna, chyba autystycznego, który się jej boi. W filmie jest dużo motywów potwierdzających, że jest zapętlenie czasu - np. ptak ginie po uderzeniu w szybę samochodu, kobieta wyrzuca tego ptaka za ogrodzenie drogi, a...
więcej