Cześć! Próbuję dotrzec do starej francuskiej bajki, której polski tytuł brzmi Król i ptak. Zależy mi na polskim dublingu :) wiecie gdzie można ją zdobyć? a może są jakies muzea filmowe które dysponują takimi właśnie zasobami? Mogę ją nawet kupić, byleby tylko ją zobaczyć.
Cześć. Szukam filmu o j.w wspomnianej tematyce. Tytułowym bohaterem jest gość bodajże pracujący w barze. Potrafi się bić, ale tak jak w tego typu filmach bywa jego umiejętności rosną wraz z postępującą fabułą, na początku mierny poziom. Pamiętam motyw, że startował w turnieju i prawie wszyscy jego przeciwnicy...
Dziewczyna cierpi na zaburzenia psychiczne, pewnego razu podczas występu w teatrze traci przytomność. Dowiaduje się, że jej objawy są efektem nieudanej aborcji (jest adoptowana). Zaczyna szukać swoją matkę i w końcu ją znajduje
Oglądałam go z 5 lat temu czarno biały o drodze kariery Polskiego piłkarza, nie pamiętam którego piłkarza? od czasów szkolnych po lata 70 te. Film był przeplatamy prawdziwymi meczami, pokazane było jak telewizja kłamała. Pokazane w jakich warunkach mieli treningi, szatnię itp. Z góry dodaję nie jest to film "Droga do...
więcejFilm chyba z lat 2000-2009 dziewczyna rozpoczyna studia tuż obok mieści się opuszczony spalony szpital psychiatryczny. Ciekawość zwycięża i postanawia dostać się do środka z innymi. Krąży legenda o tym szpitalu, pamiętam że spotyka tam ducha, i w tytule filmu było coś o popiele, popiołach.
Witam, poszukuje filmu ale pamiętam tylko jedną rzecz, choć chyba charakterystyczną. W filmie ojciec z synem zrobili z druta przyrząd dzięki któremu mogli widzieć jak blisko ziemi jest księżyc/ meteoryt (nie pamiętam co to było). W filmie było mówione, że to coś zbliżające się do ziemi jej nie zagraża i to przejściowe,...
więcej
Witam poszukuję filmu, który kiedyś obejrzałem, a nie potrafię sobie przypomnieć tytułu.
Pamiętam, że w filmie można było wykupować innych ludzi i sterować nimi w stworzonym świecie przy pomocy nowoczesnych komputerów w domu. Główny bohater wchodzi do świata, by odzyskać żonę, bądź dziewczynę kontrolowaną przez...
szukam filmu azjatyckie kino akcji , kryminał , dramat, fabula pokrece cos moze ale trudno , główny bohater msci sie za zabojstwo brata swojego lekko upośledzonego który ginie z rak innego zabójcy, brat ginie w opuszczonej karuzeli na placu zabaw gdzie zabrał , czy to porwal nie w celu zrobienia krzywdy jakas kobietę,...
więcejszukam filmu azjatyckie kino akcji , kryminał , dramat, fabula pokrece cos moze ale trudno , główny bohater msci sie za zabojstwo brata swojego lekko upośledzonego który ginie z rak innego zabójcy, brat ginie w opuszczonej karuzeli na placu zabaw gdzie zabrał , czy to porwal nie w celu zrobienia krzywdy jakas kobietę,...
więcej