Proponuję ranking Waszych najbardziej smutniastych filmów, gdzie zdarzyło się Wam nawet rozbeczeć się :) najzwyczajniej w świecie. Smutna i szara taka pora za oknami, więc nie powinno być z tym kłopotów. Dla mnie nr 1 to "Leon Zawodowiec" Ryczałem na piosence Stinga...
Oglądałam film w którym był porywacz, który więził osoby i transmitował to online i jeśli liczba wyświetleń wzrastała to te osoby ginęły. Pamiętam że jeden facet był pod lampami które się nagrzewały i usmażył się :/ Nie wiem jaki ma tytuł ten film, nie wiem nawet kto w nim występuje. wie ktoś może?
Witam, poszukuję pewnego filmu, który oglądałem kilka lat temu. Nie pamiętam zbyt dużo, gdyż miałem wtedy z 11 lat. Głównym tematem był wilk w ?pancerzu/skorupie? który zabijał ludzi. W połowie filmu okazało się, że jego panem jest facet, który był chyba szlachciem albo doradcą króla. W każdym razie na pewno miał jedną...
więcej
Witam, poszukuje filmów jak w temacie (o wytrwałości w dążeniu do celu,
osiąganiu sukcesów), typu "Pursuit of Happyness". Interesują mnie także
filmy o młodszych ludziach, uczacych się. Co polecacie ?
Witajcie. Proszę powiedzcie jaki był numer następujących odcinków miami vice: odcinek z voodoo w którym Ricardo Tubbs lądue na końcu w szpitalu, odcinek w którym policjantka z obyczajówki na końcu zabija mężczyznę który chce ją zgwałcić a także odcinek w którym przełożony Sonnyego i Ricardo walczy przy pomocy...
http://asset-d.soupcdn.com/asset/14128/4582_da1a_520.jpeg
już tyle razy trafiłam na ten kadr że aż mnie zaciekawił na tyle że chce to obejrzeć..help
za dziecka widziałem film z czasów PRL o napadzie na bank, w czasie akcji 1 z uczestników pomógł ofierze wypadku drogowego przez co ledwo akcja sie nie rypła. na koniec wpadli bo ich żony zbyt szybko wydały pieniądze.
Witam. Prośbę kieruję do naprawdę wyrobionych koneserów kina. Zwłaszcza polskiego.
Oto co pamiętam.
Film oglądałem na początku lub w połowie lat osiemdziesiątych, mógł jednak powstać dekadę wcześniej. Była to czarno-biała krótkometrażowa produkcja niskobudżetowa. Udział w niej wzięło tylko trzech aktorów, w tym jeden...
Witam wszystkich. Poszukuję tytułu filmu romantycznego, gdzie dwoje ludzi, kobieta i mężczyzna żyjący w różnych latach, łączy ich skrzynka pocztowa koło domu ze szkła nad jeziorem. Skrzynka ta jest łącznikiem lat w których bohaterowie żyją. Poprzez korespondencję zakochują się w sobie.
Za informację serdecznie...