Nie mam pojęcia, czy to dobre miejsce na taką dyskusję, ale z potrzeby zakupu prezentu dla kinomaniaka wymyśliłam taką oto rzecz, jak gadżet prosto z filmu. Nie mam na myśli t-shirtu z napisem "Winter is coming" czy "Kill Bill", a tylko na tego typu gadżety trafiam - bezpośrednie raczej i oklepane. Chodzi mi o...
Historia dzieje się na początku xx wieku chyba ? Koło domu na wybrzeżu przyzywają chyba Cthulhu. Dwie części. Bardziej produkcja telewizyjna niż kinowa. Proszę o pomoc
Witam Szukam filmu kryminalnego, chyba amerykańskiego, wydanego obstawiam, że po 2000 r., którego głównym wątkiem było śledztwo w sprawie zabójstw ( czy jednego zabójstwa) mężczyzny w wannie poprzez dodanie jakiejś trującej / toksycznej substancji. Głównym bohaterem był młody policjant brunet, który prawdopodobnie w...
więcejCześć, szukam filmu o rodzinie, w której pewnego razu urodziła się chora dziewczynka. Nie pamiętam za wiele szczegółów, było to oczywiście ciężkie dla jej bliskich. Wiem, że na koniec filmu, kiedy dziewczyna była już dorosła, jej matka postanowiła, że ta zamieszka w domu dla innych chorych na zespół downa kobiet.
Hej
Szukam filmy chyba z lat 90 tych, amerykański, telewizyjny nie kinowy. Film opowiada historię dwóch sióstr które spotykają się po latach w swoim rodzinnym mieście i próbują na nową odkryć zagadkę zabójstwa ich młodszej siostry kilkanaście lat temu, gdyż nie wierzą że był to wypadek. Zabita siostra miała 4,5 lat i...
Poleci ktoś jakies malo znane filmy o miłości,melodramaty ? Ostatnio straszna lipa chyba ze slepy jestem.
Szukam tytułu filmu, a mam takie informacje:
"Film w którym ludzie mieli ograniczony czas życia. Gdy zbliżali się do końca, ich kryształ świecił się na czerwono. Pewna para chciała to rozwiązać i uciekli z miasta. W jaskini spotkali wielkiego robota. Gdy wyszli na zewnątrz zobaczyli las i stary kościół w którym był...
Kolega chce sobie przypomnieć tytuł filmu, z którego pamięta takie szczegóły:
- ludzie mieli określoną długość życia
- ludzie mieli kryształy na czole. Jeśli kryształ zaświecił się na czerwono, to życie się kończyło
- jakaś para uciekła z stamtąd. Znaleźli kościół, a w nim był stary człowiek.
- była w tym filmie...
Pamiętam że oglądałem jego fragment kupę lat temu późno w nocy.
Pamiętam że koleś szukał Diabła/Szatana który był w jakiejś innej postaci i chodził po mieście z jakąś puszką i chciał żeby ten Diabeł/Szatan do niej wszedł. Pamiętam że podszedł z tą puszką do Niedźwiedzia A ten go zaatakował. Były jeszcze jakieś sceny w...