Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam.

Kiedyś już pytałem o ten film, jednak bez rezultatu. Teraz postanowiłem odświeżyć pytanie, bo znowu mi się ten film przypomniał.
Mianowicie film był z gatunku raczej horror, lata w których go oglądałem to coś między 2005 - 2009 r. sam film także pochodził jakoś z tych lat, lub mógł być starszy (zdobyłem go...

więcej

Cześć, pamiętam z dzieciństwa scenę z filmu (komedia, może francuska?), gdzie pojawiła się scena pościgu samochodowego, gdzie jeden z samochodów na rozwidleniu rozpadł się na dwie połowy wzdłuż i każda pojechała w inną stronę. Prawdopodobnie to film z lat 60 lub 70. Nie jest to na pewno australijski "Malcolm" z 1986....

więcej

W filmie tym była taka scena ze lekarz psychiatra uczy kobietę jak ma się zachowywać żeby uznano ja za wariatkę. Po jakimś czasie kobieta chce wyznać prawdę na co jej lekarz mówi że po takim popisie jaki dałaś nikt i nie uwierzy ponieważ inni lekarze uważają cie za wariatkę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Hej. Pomocy! Męczę się cały dzień :( Szukam filmu, w którym dziewczyna nie wychodzi za mąż ale w sukni ślubnej jedzie na salę weselną, tam imprezuje z kolegą i pod wpływem alkoholu wylatują razem na wakacje, podróż poślubną, którą miała spędzić z niedoszłym mężem. Dolatują na miejsce, budzą się w samolocie, ona w sukni...

więcej

Film Niemiecki może być z lat 90 początek 2000 opowiada o młodej kobiecie, która jedzie pociągiem z byłego NRD do RFN w odwiedziny do swojego narzeczonego. W tym czasie gdy ona jest w pociągu upada Mur Berliński o czym ona nie wie,a pociąg zostaje zatrzymany. Pamiętam że kobieta jakimś cudem dociera po ciężkim...

Szukam filmu wyemitowanego w tv po 2000 roku. Pamiętam scenę, w której główny bohater uprawiając seks z dziewczyną, jakby sterował nią za pomocą białych pasm materiału. Później doszło do morderstwa. Mam jeszcze przebłyski, że część akcji działa się w jakimś domku za miastem.

Poszukuję dramatu/filmu obyczajowego, którego nie powinnam była widzieć jako kilku-latka - ale jako, że go jednak obejrzałam, został ze mną już na zawsze i chętnie obejrzałabym go ponownie, już jako dorosła osoba.
Co pamiętam z fabuły:
Dorosłe siostry wszczynają "śledztwo"(?) w sprawie zabójstwa ich najmłodszej...

Nie mogę dodać filmu do filmweba. Pomoże ktoś?

Wiadomo że zawód aktorski wymaga publicznego przedstawiania póz i nawet niezbyt mądry aktor lub aktorka pokazując się publicznie będzie pokazywał się w sposób taki jaki publika oczekuje. Co jednak kryje się pod tymi maskami i jak to sprawdzić ?. Wiadomo że najłatwiej byłoby poznać osobiście danego aktora lub aktorkę...

więcej