Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Czy znacie jakiś film, w którym szatan / diabeł przedstawiony jest jako kobieta?
Jak myślicie dlaczego zdecydowano się na takie rozwiązanie?
Jakieś odwołania do sztuki / literatury?
:)

Mam ochotę obejrzeć coś, co rozgrywa się w tym okresie historycznym - może dotyczyć dawnej arystokracji, chłopów, ale też biedoty czy mieszczaństwa. Chciałabym jednak w miarę ambitny film, jak np. "Zaklęte Rewiry".

Może ktoś ma ciekawą propozycję? :)

Cześć. Bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniu tytułu filmu, może ktoś skojarzy. Akcja toczy się w starym pensjonacie,do którego trafia zmotoryzowany turysta. Tam spotyka kilku staruszków, którzy proponują mu zabawę w wyimaginowany proces sądowy. W trakcie zabawy rozkręcają się emocje, a "oskarżony" z rozpędu ukazuje...

Film o dwóch kumplach, którzy podróżują przez Amerykę Południową wynajęci do odnalezienia legendarnego plemiona amazonek, które w końcu okazują się wynajętymi aktorkami.

Byłem pewny że jest to film z Jasonem Statthamem ale przejrzałem jego filmografie i teraz sam już nie wiem, może przelecial mi ten film koło nosa ale opowiada on o tym że poznaje on dziewczyne i razem okradają ludzi, chodzi o kradzieże kieszonkowe, ona próbuje najpierw go okraść on się nie daje i uczy ją jak to się...

Niestety niewiele pamiętam

Jest to film raczej starszy niż nowszy (kolorowy), dramat. Opowiada o dziewczynie, która z tego co pamiętam pochodzi z jakiejś patologii, która ją zmusiła nawet w pewnym momencie do tańców w klubie ze striptizem (z tego momentu pamiętam, że początkowo stała jak słup a widzowie ją...

Film opowiadał morderstwie męża oraz rozpadku małżeństwa. Mąż był wielkim fanem batmana i komiksów. Był bogatym człowiekiem ,odziedziczył majątek ojca który miał sieć hoteli. Swoją wybranke spotkał w strip club. Była to latynoska ,która już miała córkę. Żona nie dogadywała się z teściową więc ją otruła (dodając płynu...

więcej

Szukam filmu, ale pamiętam tylko jedna scenę. Jakaś dziewczyna(?)opowiadala historie głównej bohaterce, by ją chyba zmotywować, o ludziach którzy w ktoryms tam wieku wybudowali tory przez góry chociaż wiedzieli, ze żaden pociąg w tamtych latach nie dałby rady przejechać tej trasy. Ale wierzyli że kiedyś będzie to...

Witajcie. Próbuje sobie przypomnieć tytuł pewnego filmu. Film był o matce i jej synu, już chyba dorosłym mężczyźnie z autyzmie. Matka jechała z synem oddać go do jakiegoś zamkniętego zakładu i zatrzymują się w przydrożnym motelu. W tym motelu ten mężczyzna zaprzyjaźnia się z dziewczynką chyba z córką właścicieli tego...

więcej