szukam filmu którego akcja mieści się w lesie, pamiętam że był starszy pan mieszkający w owym lesie w chatce i człowiek chcący go zabić, miał czarne krótkie czarne włosy i czarną brodę. Tylko tyle pamiętam proszę o pomoc.
szukam filmu w ktorym kobieta wynajmuje pokoj w domu chyba film francuzki w nocy zza scian wychodzi mezczyzna i podaje jej jakies leki i robi sobie z nia zdjecia prosze o pomoc
Film oglądałem na przełomie lat 80/90. Był na dwóch kasetach VHS. Doszło do zbrodni w domu. Została zamordowana żona i dwie córki. Mąż tej kobiety odniósł rany cięte na ciele. Szukano sprawcy. Dziadek tych dziewczynek chciał poznać sprawcę. Toczyła się sprawa sądowa. Jakiś "biegły sądowy" opisał krok po kroku co sie...
więcejJakie filmy uważacie za najlepsze akurat w tej kategorii, czy będą to tylko produkcje typowo kostiumowe, dramaty historyczne, czy pojawią też blockbustery albo współczesne kino obyczajowe?
Dawno temu (ponad 10 lat temu) oglądałem pewien azjatycki (koreański albo japoński) film.
Głównym motywem były wyścigi na dużej lokalnej górze, z driftem na każdym zakręcie. Główny bohater tę górę pokonywał codziennie z samego rana dowożąc jakieś jedzenie dla klientów. Robił to w sposób znużony, ale perfekcyjny....
Witam. Czy ktoś posiada może jakiekolwiek dane dotyczące wydatków oraz zarobki reżyserów związane z filmami przed nową falą oraz w czasie nowej fali we Francji, bądź też zna jakiekolwiek portale, które pomogłyby mi takie dane zebrać? Zarówno filmweb, jak i imbd, w przypadku interesujących mnie filmów, milczą. Będę...
To chyba film produkcji Disneya. Z lat 90-tych lub nawet znacznie wcześniej. Historia jest o dwóch dziewczynkach, siostrach bliźniaczkach, które przypadkiem poznają się na jakimś obozie. Tam zauważają, że są do siebie bardzo podobne i odkrywają, że są bliźniaczkami. Ich rodzice rozstali się wiele lat temu i rozdzieli...
więcej