szukam komedii, niestety zapamiętałam tylko scenę w której mężczyzna opowiada, że przez 20 (?) lat udawał sparaliżowanego i poruszał się na wózku by zrobić kawał (rodzinie lub znajomym). Bodajże spadł ze schodów. Nie mogę sobie przypomnieć niestety żadnych innych scen, ale może ktoś skojarzyć. Z góry dziękuje!
Był anglojęzyczny. Mężczyzna przebierał się za zakonnice i wynikały z tego różne sytuacje (proszę nie mylić z serią „Zakonnica w przebraniu ” z legendarną Whoopi Goldberg).
Na internecie jest w trzy i trochę tego typu fanartów, fanfiction itp. Jednak mnie zastanawia pewna rzecz. Czemu nie możemy zrobić z nich rodzeństwa, albo Elsa - matka, Jack - syn ? Byłoby to chyba bardziej... prawdopodobne.
W tv leci właśnie Pamięć absolutna (1990) mam dziwne wrażenie ze tvn daje już kolejne tłumaczenie do tego filmu wcześniej podobną zagwozdkę sprawił mi Uciekinier, ogólnie to większość filmów z lat 80-90 nagle brzmi trochę inaczej niż zapamiętałem. Rozumiem różnice miedzy tvp, polsatem, itd, nie wspominając o czasach...
więcejWitam za niedługo będę miał okazję korzystać z wykur... znaczy się BARDZO dobrego telewizora (4k, ponad 60 cali, mega nagłośnienie itd.) W związku z tym szukam pięknych wizualnie i dźwiękowo filmów. Na razie mam Valerian i miasto tysiąca planet oraz Trone (słyszałem, że podobno ładne \o/) Z góry dzięki za pomoc.
zna ktoś filmy o kierowcach jak np. znikający punkt, mistrz kierownicy ucieka. no i Genialny Spielberga jak kierowce inny kierowca ciężarówki nęka. tyle teraz pamiętam tylko.
mloda zydowka uratowala zolnierza w lesie,okazlao sie,ze to oficer niemiecki,jak ja spytal kim jest to powiedziala,że zydowka p
PAMIĘTAM JEDYNIE SCENĘ : RODZINA (MĄŻ ŻONA I DZIECKO) CHYBA PODCZAS BURZY, CHŁOPIEC BAŁ SIĘ SPAĆ NA PODDASZU? TAM MIAŁ SWÓJ POKÓJ, DZWONIŁ DO RODZICÓW Z DOMOFONU?(KIEDYŚ BYŁO COŚ TAKIEGO) ALE KAZALI MU SIĘ NIE BAĆ I SPAĆ U SIEBIE, MIAŁ KONIKA NA KÓŁKACH(CHYBA Z DREWNA) PRZYPIĘTEGO DO SZNURKA, TEJ NOCY Z NIM SPAŁ I...