Mianowicie oglądałem dawno temu nie jestem w stanie stwierdzic dokladnie kiedy mniej/wiecej 6/7/8 lat temu film w ktorym Kobiecie popsul sie samochod na jakiejs drodze w Ameryce takim stanie gdzie to wszedzie w okolo pustynia, prerie sama drocha. Facet jadący tirem albo innym samochodem zatrzymal sie i probowal jej...
Film akcji o podmianie prezydenta stanów zjednoczonych i sprowokowaniu światowych mocarstw do odpalenia broni atomowej a następnie jej zniszczenia w locie żeby użyć własnej super broni polegającej na spuszczeniu z orbity tytanowego prętu który niszczy miasto bodajrze Londyn? Niewiele więcej pamiętam będę wdzięczny za...
więcej
Oczekuje prawdziwych perełek - filmów, które wywarły na Was piętno, poruszyły do głębi.
Choć mam ochotę na listę pełną melodramatów to jednak gatunek, jak i tematyka są dobrowolne, proszę się nie ograniczać. ;)
Cześć!
Szukam tytułu odcinkowej animacji z lat 90-tych o dziewczynce (miała blond włosy, niebieską sukienkę i okrągły niebieski naszyjnik), która podróżowała w balonie/zeppelinie(?) razem z przyjaciółmi. Jednym z nich był mechaniczny ptak. Pamiętam, że na koniec okazywało się, ze jest jakąś księżniczką?
Będę bardzo...
Szukam filmu, który oglądałem dawno w telewizji.
Złodzieje włamują się do domu, zabijają rodziców dziewczyny, która ucieka do szafy, nie znajdują Jej. Po śmierci rodziców zamieszkuje z siostrą Matki, zabójcy próbują ją zabić.
Witam czy ktoś mi pomoże odnaleźć film który gdy przypadkiem zobaczyłem w tv to przez kilka lat miałem koszmary. File widziale gdy miałem 4-8 lat wiec mógł być to rok 93-97. Film leciał w tv. Pamiętam urywek w którym mały chlopiec leżąc w łóżku patrzy na zegar z kółka który zaczyna się otwierać a jako pluszowe misie...
więcej
Od jakiegoś czasu szukam filmu podobnego do "Mechanika" z 2004 r. Nie mogę znaleźć jednak nic co by pasowało. Chodzi mi konkretnie o motyw przewodni, czyli to, że bohater nie jest w stanie odróżnić obłudy od rzeczywistości, a widz razem z nim. Innym przykładem takiego filmu dla mnie jest "Wyspa Tajemnic".
Widziałem...