Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pomocy szukam dawno oglądanego przeze mnie filmu o mafiosio/gangsterze, film z humorem, wschodnia Europa typu Bałkany, Czeczenia. Na końcu filmu jakby grupa kiboli urządza bijatykę. Mafiozo był gruby, czarne włosy i broda, oczywiście tona złota na szyji i panterkowa żona. Niestety nic więcej nie pamiętam a bardzo...

Pamiętam kiedyś oglądałem film Dziewczyna szuka chłopaka dla swojej matki kelnerki przez internet nagrywa filmik w którym matka opowiada o sobie na portal randkowy. Gdy umawia się z mężczyznami w barze gdzie pracuje jej matka mówi im żeby nie mówili dla jej matki że są z portalu randkowego. Jeden facet który się umawia...

więcej

Cześć wszystkim, przeprowadzam badanie do mojej pracy dyplomowej na temat lokowania miast w filmach oraz programach telewizyjnych i chciałabym prosić Was o wypełnienie ankiety.
Nie powinna zająć dłużej niż 5 minut.
Będę bardzo wdzięczna za poświecenie chwili na to badanie! :)
docs.google....

W jednej z pierwszych scen mężczyzna musiał zdecydowac czy zabić swoją żonę czy pozwolić aby cały dom został wysadzony. W późniejszej części filmu była jeszcze scena, że w hotelu wymieniano podłogę i przy okazji pod płytkami powkładano materiał wybuchowy. Bardzo dziekuje za każdą pomoc .

Cześć! Kiedyś kiedyś na kanale MiniMax albo już ZigZap kiedy jeszcze istniał widziałem pełnometrażową
kreskówkę, w której główne role miały warzywa. Był tam też naukowiec/kucharz, który stworzył warzywo
idealne, a raczej zszył je z innych. Wyglądało na bakłażana i chyba miało ręce z pora. Niestety nie pamiętam...

Był to rosyjski film o II wojnie światowej, poświęcony dowódcy kobiecego odziału. Film zaczynał się w momencie, gdy ten właśnie dowódca stoi pod głazem, w którym wyryte są nazwiska dziewczyn z jego odziału. Trzymał on w dłoni ich odznaki w krztałcie gwiazdek. Pamiętam, że ich relacja na początku nie była zbyt...

Główną postacią jest młoda kobieta. Na początku są sceny jak płynie z synem jakimś statkiem i potem ona zasypia i jak się budzi to nie ma tego syna. Potem go szuka i późnej dzwonią z kostnicy, że wyłowili ciało. Ona idzie zobaczyć to ciało i mówi, że ,,to nie jest jej syn, bo ten nie ma łańcuszka" (?).

Babka nadal...

więcej

Pamiętam, że oglądałam go dobre 9-10 lat temu w telewizji, jedyne co pamiętam to prawdopodobnie małżeństwo, które umierało z głodu, zatrzymali się pod domem jakiegoś mężczyzny, ten mąż kazał żonie udać się do niego i nawet zaoferować swoje ciało wzamian za jedzenie, ostatecznie ta kobieta chyba po prostu u niego...

Witam szukam filmu. Nie pamiętam zbyt wiele szczegółów ale postaram się jak najbardziej rozwinąć.
3 przyjaciół jedzie do Brazylii (mysle że na karnawal do Rio) po drodze spotyka ich kilka przeciwności losu.
Jeden z bohaterów zakochuje się w kobiecie (Z tego co zapamiętałem była to Carmen Electra, lecz przejrzałem...

więcej

Jak w tytule. Pamiętam w tym filmie główny bohater po rzuceniu papierosów odzyskał zmysł powonienia. Wykorzystał go do wyśledzenia porwanej kobiety po zapachu jej perfum. Wydaje mi się, że to była jego ukochana a sam film był humorystyczny.