Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Nie wiem do końca jak to opisać, ale szukam filmów z niecodziennym, ale jednocześnie dynamicznym montażem, takiej jak np.
Baby Driver czy Trainspotting 2 (pierwsza część też, ale nie w takim stopniu). Można pod to też podciągnąć filmy Tarantino. Nie chodzi mi o jakieś filmy akcji typu Szybcy i Wściekli.

Mam...

Szukam filmu, który dobrze się ogląda na spizgu. Coś pokroju Sausage Party

Za to że można dziś już od 2 w nocy obejrzeć film "Kwiaty wojny", na szczęście o normalnych godzinach mamy takie hity jak Barwy Szczęścia i Rodzinka pl, więc na wszystko jest czas i miejsce. Dziękuję!!!

Szukam filmu-typ filmy drogi (thliller). Para młodych ludzi jedzie samochodem przez (chyba) USA, głównie tereny cieple i pustynne. Wraz z nimi jedzie jakiś ich chyba niedawno poznany znajomy (zabierają go gdzie po drodze). Ten znajomych od początku jest jakiś mroczny (aktor szatyn z niebieskimi wyraźnymi oczami). Widac...

więcej

Wiem, że był taki pomysł dobrze, że raczej z tego zrezygnowali znalazłem rysunki koncepcyjne link : http://kulturawplot.pl/2013/12/23/niekonczaca-sie-opowiesc/ Gdyby, to tak miało wyglądać podziękowałbym, a wy co myślicie o tych rysunkach ?

To pytanie jest kierowane raczej do starszych widzów.Chodzi o film obyczajowy produkcji czechosłowackiej.Bohaterką była dziewczynka,która podobnie jak jej koleżanki zbierała papierowe serwetki z różnymi nadrukami.Bodajże jej siostra wychodziła za mąż.Na weselu zabrakło serwetek więc jej matka zabrała całą kolekcję i...

więcej

Dzieciaki walczą chyba z potworami z bloku i okolicy. Jakaś banda, może młodziutkich dilerów. Wszystko dzieje się w nocy. Pamiętam akcje jak jeden z chłopaków chowa się w małym kontenerze na śmieci przez potworem. Bardzo proszę o pomoc :)

Czy polecilibyście jakieś filmy (thrillery), w których pojawia się następujący motyw: ktoś zostaje zamordowany, a następnie jakaś osoba bliska zamordowanej próbuje odnaleźć mordercę i wymierzyć sprawiedliwość...

Witam, piszcie tutaj wasze ulubione cytaty filmowe, oraz takie które zapadają w pamięci na długo po obejrzeniu filmu...
Zapraszam do dyskusji

Witam. Szukam filmu wojennego.
Pamiętam tylko scenę jak grupa młodych ludzi stoi w okopie z dowódcą i uczą się rzucać granaty, niestety jednego z nich sparaliżowalo i nie rzucił granatu tylko wypuścił pod nogi, a jego kolega położył sie na niego aby uratować resztę. Co to za film?