Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Sorry czy ktoś mógłby wyjaśnić mi parę wątków w filmie Skok stulecia tak w prosty sposób bo przyznaje, że się pogubiłem. Po pierwsze jak to się stało, że oni odrazu przyjechali z pieniędzmi i z Donniem w środku. Dodatkowo jak mogło się zgadzać liczenie skoro podczas awarii prądu Donnie wrzucił pełno worków z kasą do...

więcej

Szukam filmu dokumentalnego, który kilka miesięcy temu oglądałem chyba na Planete. Głównym bohaterem był pszczelarz (chyba Francuz), który zajmował się pszczelarstwem. Na początku dokumentu opowiadał historię swojego rodu, jak to dziadek zaczął zajmować się sadownictwem, pszczelarstwem. Później przeszło to na jego...

Dziewczyna przeżywa ten sam dzień , mieszka z ojcem który ma schowane gazety z dnia który ona pamięta , czas płynie dalej lecz ona co poranek przeżywa to samo , mówi do wszystkich to samo , poznaje mężczyznę który odwiedza miasteczko/wyspę nie jestem pewny i miło spędzają czas lecz wszyscy go ostrzegają by jej nie...

Znacie jakieś filmy o Andrzejach w głównej roli? Może być nie polski.
Najlepiej jak główny bohater będzie donosicielem, hehe. Pomóżcie!!!

Witam szukam filmu obejrzanego w dzieciństwie. Opowiadał on historie chłopca, który został poparzony w wyniku pożaru. Pamiętam że Matka odwiedzała go w szpitalu i modliła się o to żeby się nie męczył i umarł to jeden z wątków który pamiętam. Czekał on na przeszczep i na końcu filmu pokazano jego zdjęcie jeszcze przed...

więcej

Najprawdopodobniej Polski oglądałem go dobre 25 lat temu.... Kolo jedzie fiatem 131 lub 132 wypada z drogi ląduje kilkanaście metrów niżej na dachu, przy rzece? Strumieniu? Jest zablokowany nie może się uwolnić. Po jakimś dłuższym czasie lub po kilku dniach wyrywa pióro wycieraczki i zabija nim ptaka? Zjada go? Odcina...

więcej

Tęsknię za kinem akcji zdominowanym przez wielkich mięśniaków z równie wielkimi spluwami rozwalającymi setki przeciwników. Czy jesteście w stanie polecić jakieś współczesne akcyjniaki przywodzące na myśl klasyki z Arnoldem Schwarzeneggerem i Sylvestrem Stallone? Nie chce żadnych filmów ze starą gwardią pokroju...

Witam,
przedstawiony zarys fabuły niekoniecznie będzie poprawny ze względu na odległe czasy kiedy oglądałem ten film.

Prawdopodobnie ziemianie wylądowali albo rozbili się na obcej planecie, jej mieszkańcy chyba byli nękani przez jakąś rasę. Ziemianie ci chyba mieli dylemat czy pomóc mieszkańcom planety czy po...

Ktoś mi pomoże i powie jak znależć swoje wcześniejsze wpisy na tym forum??

Szukam bajki/filmu opartego fabularnie na "Małej syrence" Andersena, która kończy się... nieszczęśliwie i nie jest cukierkowa jak wersja Disneyowska.
Gdyby ktoś przypomniał sobie taką wersję, byłabym wdzięczna podzieleniem się informacją o niej :-)