Szukam nawiązań do zagranicznych filmów w polskiej kinematografii, jak np. w Kilerze do Leona zawodowca, Desperado... albo w Show do Lotu nad kukułczym gniazdem.
Czeka na ciekawe przykłady! :)
Mam pytanie: gdzie się podział ten film? Znalazłam go 2 tygodnie temu na filmwebie,
zobaczyła, zanudziłam się i chcę mu wystawić odpowiednią ocenę, ale za Chiny nie mogę
go znaleźć ani pod tytułem oryginalnym, ani pod polskim...
To musi być film z lat 90tych, bądź maksymalnie 00r.
Akcja się chyba rozgrywała wśród uczniów jakiegoś high school, potem była impreza, na której jedna z dziewczyn zostaje zgwałcona na tyle domku. Bodajże ona później miała z tego powodu dziecko, co właśnie było zaczątkiem całej akcji filmu.
Kurde, więcej nie...
DO REDAKCJI..JESTESCIE TAK MI SIE WYDAJE POWAZNYM SERWISEM ..JAK WIDAC WYZEJ 20 LAT...ja jestem fanem seriali glównie DC I MARVELA i jako ten fan stwierdzam fakt ze macie slabych pracownikow co do aktualnosci wybranych seriali...masa błedów!!!! wiec albo oni (pracownicy) a leniwi albo wy FILMWEB naiwni zatudniaj takie...
więcejWitam. Poszukuję horroru, gdzie tajemniczy mężczyzna przychodzi w nocy na posterunek policji. Zostaje zamknięty w celi, po czym zaczynają w makabryczny sposób ginąć policjanci. Pamiętam również, że więzień gwizdał mroczną melodię, chyba coś z symfonii Mozarta.
https://www.youtube.com/watch?v=bUjBuo7jD-w czy to są sceny z filmu ? jesli tak to jak nazywa sie ten film ?
Hej. Szukam filmów, które pokazywałyby klimat (muzyka, obyczaje, miejsca) tych dwóch państw. Mogą być to produkcje rodzime, jak i np. amerykańskie. Chociaż przyznam, że zależy mi też na kontakcie z językiem, szczególnie włoskim.
Tematyka? Odpadają wszelkiego rodzaju horrory:) Lubię dramaty lub nieprzewidywalne...
Hej, szukam filmu, z którego pamiętam tylko fragment: film jest o rodzinie, mającej dwójkę dzieci -dziewczyna i chłopak (miał na imię Sam, ale nie wiem czy na pewno) - obydwoje bardzo kochają konie i razem jeżdzą na przejażdzki po dolinie. Na jednej z przejażdzek chłopak spada z konia, siostra podbiega do niego a on...
więcej