W filmach zwycięzcy na polu bitwy wieczorem świętują, tańcują, wznoszą puchary pełne wina, bawią się z dziewkami.
Gdzie czas na zadumę? Gdzie opłakiwanie bliskich i przyjaciół? Kopanie grobów? Cały pobitewny znój, trud i rozpacz w filmach zazwyczaj nie znajduje miejsca.
Zastanawiam się, na ile jest to filmowe...
Czy ktoś się orientuje co leci w tle w odcinku 4 wsezonie 2 serialu Telefonistki, kiedy Lidia wychodzi ze spotkania (około min.40-45) - słowa piosenki, które można usłyszeć to When I thinking of You...
Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu.
Mile widziane są filmy znane, ale można podać też całkowicie nieznany tytuł i w razie potrzeby dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
1. Zagadki standardowo tworzymy do oficjalnych polskich wersji tytułów, a jeśli ma być odgadnięta wersja oryginalna lub...
Film o człowieku który pierwszy raz w życiu kupił sobie telewizor. Z początku oglądał od czasu do czasu ale potem oglądanie zaczęło go wciągać do tego stopnia, że zrezygnował z pracy i oglądał non stop. Potem nałożył na telewizor pudełko z malutką dziurką bo twierdził, że gdyby nie ta dziurka to Indianie wylecieliby w...
więcejfilm opowiada o czarnym który zostaje skazany za gwałt i morderstwo dziewczynki i prosi o pomoc prawnika twierdzac ze jest nie winny mowiac mu ze to seryjny morderca ktory siedzi w tym samym wiezieniu . W miedzy czasie dogaduje sie z tym seryjnym mordercoą który wysyła obraźliwe listy do rodzin swoich ofiar aby wyslal...
więcejSiedzę na tej stronie już bite osiem lat. Była dla mnie jak drugi dom. Zmiana kokpitu? Przeżyłem. Zmiany w designie Głównej - ok. Lajkowanie, krótkie opisywanie ocen - świetnie! Na wszystkie kosmetyczne zmiany dało się patrzeć i dostosować. Jednak totalna zmiana profilu - nie! Stanowcze nie! Nieczytelne, ograniczone...
więcejChłopak zauważa że do domu obok wprowadza się nowy mężczyzna. W dzień go nie widują wychodzi tylko w nocy. Okazuje się że jest wampirem. Pewnego wieczoru wampir zaprasza do siebie dziewczynę ale ona już nie wychodzi z domu. Chłopak to zauważa i idzie jej na ratunek. Znajduje ją za zamkniętymi drzwiami i pomaga jej się...
więcejpamietam tylko,ze grupa zlodzieji chciala dostac sie do auta z pieniedzmi w ktorym byl ranny policjant(furgonetka) i wlozyli rury jakies przez ktore wlali wode,zeby go tam utopic,ale policjant poluzowal jakies otwory i woda wyleciala,ci bandyci mieszli jakiegos rannego wsrod swoich
Szukam filmów,gdzie jeden z bohater opracował idealny plan i wszystko zostało przemyślane (Jak by głupio to nie brzmiało :D)
Ja od siebie mogę polecić
Serial:La Casa De Papel
Filmy:Po drugiej stronie korytarza,Plan Doskonały,Contratiempo,se7en,