Oglądałem ten film dobre kilka lat temu i nie mogę go znaleźć. Jedyne co pamiętam to głównymi postaciami była kobietą i mężczyzna. Jest dobrze pamiętam kobieta zajmowała się badaniami kosmosu a mężczyzna był związany z wiarą. Pewnego dnia kobieta zaczęła dostawać prawdopodobnie od kosmitów schematy dużej budowli. Udało...
więcej
Cześć,
szukam tytułu filmu, który oglądałem już jakiś czas temu.
Akcja działa się w czymś w rodzaju parku rozrywki na kółkach, który przyjechał do małego miasteczka na jakiś czas. Mieszkała tam grupka nastolatków i pamiętam że chyba w trakcie jakieś wycieczki rowerowej, jechali lasem i natknęli się na ten park...
Ciekawią mnie przykłady zupełnie zapomnianych filmów z wieloma (powiedzmy minimum 6-7) nominacjami do oscara, które obecnie są słabo znane. Pierwszy przykład z brzegu "Mikołaj i Aleksandra" z 1971 roku - 6 nominacji w tym za najlepszy film, obecnie zupełnie nieznany. Aktorzy pierwszego planu również nie zrobili...
widziałem reklamę filmu ale wypadł mi tytuł....to był film o skinach reklama szła tak . Jest impreza stoi skin z ponurą mina i patrzy na niego dziewczyna. on się pyta" na co się gapisz" ona odpowiada "na ciebie" chyba miał być inspirowany prawdziwą historia... wiem że to trochę mało ale może ktoś załapie o co idzie ?
Cześć, szukam filmu choć niewiele pamiętam jedyne, co sobie przypominam to było coś z drugą wojną światową główny bohater filmu przeżył egzekucje potem poznał kobietę, a ta pomogła mu się wcielić do Niemców miał chyba też wytatuowaną swastykę, a na końcu chciał dorwać tego Niemca, co rozkazał wykonać tą egzekucję,...
Chciałbym poruszyć ważny problem : Czy oglądając film i parząc na aktorki nie nasuwa wam się czasem refleksja: Ciekawe jak wyglądają nago ? Traktuję tę sprawę bardzo poważnie bo to może być kwestia egzystencjalna. Gdyby bowiem aktorka nago wyglądała inaczej niż jej wielbiciel sobie wyobraża to by mogło być jak problem...
więcej
Cześć, proszę o pomoc w znalezieniu tytułów filmów:
1. film stary, chyba amerykański - rodzice wyjeżdżają do pracy w lunaparku i zostawiają córkę pod opieką pewnej rodziny. Matka z konkubentem i jej dzieci znęcają się nad nią i w rezultacie dziewczyna umiera
2. film chyba hiszpański - ojciec jest wojskowym i...
Witam,
chodzi mi po głowie film, którego szukam już od dłuższego czasu i nie daje mi to spokoju.
Z tego co pamiętam, film był o parze która zakupiła wymarzony dom gdzieś na polu daleko od miasta, obok tego domu był las a za nim klif, chodziła historia, że niedawno na klifie kobieta popełniła samobójstwo, nagle się...
Witam. Poszukuje pewnego filmu, niestety dużo z niego nie pamiętam ale mam pewne przebłyski. Pamietam w tym filmie była pewna grupa agentów coś w stylu "doom" zostali oni chyba uwiezieni w jakiejś grze. W jednej scenie była pewna scena, musieli przejsc na drugą strone a nia ziemi były cyfry, stając na daną liczbe...