witam, na początku lat 90-tych jako młody chłopak oglądałem film na VHS-ie u kolegi, tytułu niestety nie pamiętam stąd moje pytanie, mianowicie generalnie tematyka UFO, główni bohaterowie to pilocie odrzutowców którzy widzieli jakiś NOL, jeden z nich ginie w niejasnych okolicznościach (chyba wraz samolotem) tzn....
Szukam typowych kryminałów (morderstwo, śledztwo) rozgrywających się w czasie wojny/okupacji. Mogą być odcinki seriali.
Zawsze to jest mężczyzna, a ciekawe jakby mogło to wyglądać gdyby to kobieta była morderczynią-psychopatką
Szukam filmu prawdopodobnie z lat 90-tych, o nauczycielu bodajże matematyki, który zostaje zatrudniony w amerykańskiej szkole średniej, ale przez swoje niekonwencjonalne metody nauczania popada w konflikt z dyrekcją i grozi mu zwolnienie. Uczniowie z jego klasy wstawiają się jednak za nim i organizują konkurs turniej...
więcejobejrzalem tylko kawalek ale zapomnialem tytulu. Pamietam ze monologi byly dosc ciekawe filozoficzne.
Witam ostatnio szukam dobrej komedii coś w stylu : Jeszcze dalej niż północ.Generalnie chodzi mi o humor który nie jest na siłe,nie trawię komedii typu americam pie i tym podobnych.Może oglądaliście coś co możecie polecić? Może to być nawet film stary.
Pamietam z tego tylko tyle że pewien nauczyciel przyszedł do szkoły chyba na zastępstwo w tej szkole była raczej trudna młodzież a film to była komedia jak nie parodia - była jakaś szkolna dyskoteka i ten nauczyciel przyniósł płyty winylowe i dał dla dj-a by to włączył
Szukam filmu w miarę nowy (mozliwe ze 2019-2022 rocznik), jest o tym jak małżeństwo wprowadza się do nowego domu i poznają się z nowym sąsiadem, który pod swoim domem ma w piwnicy utworzone ala mieszkanie, w którym więzi kobietę, a następnie tę nową sąsiadkę tam zwabia i ją więzi. Ta kobieta miała na imię Jessica....
Witam
Szukam filmu.....film krotkometrazowy produkcji polskiej....ojciec z synem sa na polowaniu,....atmosfera bardzo gesta miedzy nimi....ojciec stara się z syna zrobić (prawdziwego) mezczyzne....dochodzi do tragedii ....zostaje postrzelona jedna z dziewczat ktore chyba w tym lesie były na pikniku.....ojciec jak...