1. Pisarz ze swoją żoną wprowadzają się do mieszkania/ domu, które zostawił im ekscentryczny staruszek. Pod koniec okazuje się, że założył się ze swoją przyjaciółką, czuł, że dom przysporzy parze dużo kłopotów i miłość nie wygra, para mimo problemów została jednak razem. Ten film to bodajże francuski dramat.
2....
Cześć, może bardziej obeznani użytkownicy by mi pomogli. Szukam pewnego filmu sf, nie pamiętam jego nazwy, widziałem go kiedyś w telewizji, ale bardzo dawno temu i słabo pamiętam.
Fabularnie był trochę podobny do filmu "battlestar galactica krew i chrom", tylko że w tym przypadku ludzie (Ziemianie) walczyli z obcymi...
film w którym facet na początku goni lądującego drona potem leci w kosmos następnie przenosi sie w czasie i jest za regałem z książkami w swoim domu.
może ktoś kojarzy thriller o młodym chłopaku,który jest niezrównoważony psychicznie. Zakochuje się w żonie szefa ,ona mu chyba tylko raz ulega w jakimś warsztacie czy jakoś tak i zachodzi w ciąże. Nie chce przyznać,że to jego dziecko ale on się domyśla i próbuje zabić tego Jej męża . Akcja toczy się w jakiejś małej...
Hejka, znacie jakieś filmy typu:
-"Gwiazd naszych wina"
-"Zostań, jeśli kochasz"
Jakieś dramaty zeby mozna było sobie poplakac? :3
Jestem świeżo po Incepcji i Prestiżu Nolana, są światne i powiem prosto z mostu: chcę jeszcze xP
Lubię filmy, których nie da się zrozumieć ot tak po jednym obejrzeniu, wiele rzeczy musimy się domyślać i które wywołują burzliwe dyskusje na forach ;)
Nie chodzi mi o sci-fi, raczej wolałbym coś co faktycznie może być...
Jak się nazywa film (katastroficzny) w którym pod koniec wyłaniają się z pod ziemi posągi z wyspy wielkanocnej i ratują ziemię?
Szukam tego filmu już parę miesięcy i przejrzałem tysiące stron i forów ale nigdzie go nie ma.
Oglądałem ten film jak byłem dzieciakiem, pamiętam że ci obcy wyglądali jak ludzie i zmieniali klimat na ziemi na cieplejszy(bali się zimna). Do tego chyba mieli elastyczne kości bo pamiętam scenę że jeden z nich tak dziwnie...
Film był o ile się nie mylę z około lat 90 .
Fabuła mi bardzo przypomina krzyk, ale zakończenie żadnego krzyku nie pasuje do zakończenia, które pamiętam. Mniej więcej fabuła: Dzieje się w małym miasteczku jest też seryjny zabójca i nie za dużo już z tego pamiętam, ale na koniec okazywało się, że zabójcą jest...