Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Rodzina podczas podróży samochodem, zostaje napadnięta przed bandytów, którzy (jak się później okazuje) zabijają żonę i córkę bohatera. Ten, we współpracy z szeryfem, który jest śmiertelnie chory i nie ma wiele do stracenia podejmuje się próby zemsty. Film może mieć 2-3 lata. Dziękuję za pomoc.

polski program coś w stylu teleekspresu z tym, że były wyświetlane jakieś zdarzenia kulturalne w stylu wystawy i pomiędzy każdym kolejnym była taka charakterystyczna muzyczka

Jak się nazywa film (katastroficzny) w którym pod koniec wyłaniają się z pod ziemi posągi z wyspy wielkanocnej i ratują ziemię?
a dokładnie miał tak jakby metalowy pręt który mu pokazywał ułamki przyszłości co do katastrofy

Szukam filmu psychologicznego o życie kobiety po gwałcie lub innym traumatycznym przeżyciu.
Najlepiej jakby występował motyw szoku.

Oglądałam kiedyś film i pamiętam tylko kilka scen. Kobieta płynęła z mała córka na łodzi/tratwie mieli wypadek czy coś takiego wcześniej. Przygarnęła wtedy jakiegoś chłopca mniej więcej w wieku swojej córki. W trójkę trafili na wyspę. Matka uczyła ich wszystkiego o ludzkim świecie i tego jak przetrwać. Zmarła gdy już...

więcej

Film jest o młodej dziewczynie, mieszkającej w Anglii z matką i babką, Włoszkami. Ona chodzi do szkoły średniej i tam poznaje i zaprzyjaźnia się z jednym z najpolularniejszych i najprzystojniejszych chłopaków w szkole. Łączy ich przyjaźń, ale ona powoli zaczyna czuć do niego coś więcej. Nagle ten chłopak popełnia...

Nie można wybrać , jak wcześniej gatunku fiLMU np walki/karate/sztuki walki . Ta opcja nie została i inne wyłączone czemu ? chce znaleźć filM lecz nie pamiętam tytułu i tu znika ta opcja i wiele innych czemu ? Teraz czekam na WAS , filM walki , bohater ma wytatuowany na karku znak '' XIX ''

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29511627_815252058660631_438618011 6289997467_n.jpg?_nc_cat=0&oh=18a6556d59072c65f50fb3830351bec5&oe=5B6F8891

Znalazłem tego mema i nie mam zielonego pojęcia o co w nim chodzi - ktoś ? coś ?

Szukam filmów, które w stylistyce są podobne do "Nienasyconych" czy "Dobrego roku" z Crowem. Chodzi mi zwłaszcza o tytuły prezentujące fascynujące miejsca i piękne krajobrazy. Dziękuję za pomoc.

Witam szukam filmu w ktorym małżeństwo przechodzi kryzys. później żona spotyka chyba jakas staruszke która mówi jej żeby sie modliła o meża a mąż dostaje od chyba ojca ksiażke z radami na każdy dzień jak odzyskac żone . za pomoc z góry dziekuje