It's probably from the 80s or even older.
I think it's a comedy. It's set during World War II, in a rural castle. All the men are away fighting in the war, except an older dude and maybe a young guy who are having sex with the maids and other women.
Witam, szukam starego filmu o kung fu ( na 90 % coś z shaolin ). Pamiętam że jeden z głównych bohaterów zazwyczaj ubrany na biało na początku filmu trenował na palach ( czy coś takiego ), i musiał przejść jakieś próby. Pod koniec z kolei parunastu ( chyba ) mnichów poszło walczyć z wrogami. Ten mnich ubrany na biało...
więcejCzarno-biały film polski, kryminał, choć możliwe że był komediowy. W końcowej scenie policjant odkrywa że za zbrodnią stoją dwie kobiety (jedna młoda, druga stara) przychodzi do nich do domu i mówi im jak rozwiązał tę zagadkę, opowiada to przy herbacie i ciasteczkach, czy coś takiego, one do wszystkiego się przyznają,...
więcejCześć. Szukam serialu animowanego który leciał na rtl7 bodajże. Każdy odcinek był odrębną historią. Jeden np opowiadał o dostawcach pizzy krojonych przez laske wielkim nożem do pizzy inny natomiast o rodzinie która dostała od rodziny z zagranicy proszek w słoiku i zjedli go myśląc ze to przyprawa. Ktoś pomoże?
Cześć. Historia filmu zaczyna się od tego że jacyś mężczyźni obserwują sklep czy bar i widzą mężczyznę z dwójką dzieci - dziewczyna(starsza) i chłopiec. Oni są bardzo bogaci i mieszkają w pilnie strzeżonym domu. Tamci mężczyźni jadą za nimi i włamują się tam ... Bardzo zależy mi na tym filmie. Może ktoś zna tytuł....
Interesuje mnie jakiś wykres lub tabela dotyczący tego,ile wynosił procentowy udział filmów kolorowych i dźwiękowych w danym roku (w stosunku do wszystkich wyprodukowanych) . Może być po angielsku. Czyli np.w 1940 roku było 5% dźwiękowych i 6% kolorowych filmów (oczywiście nie wiem,czy tyle było).
Witam, Od dłuższego czasu poszukuję filmu który jest podobny do filmu Nietykalni (Intouchables).
Chodzi o film o dwóch chłopcach, jeden z nich z tego co pamiętam nie mógł chodzić a drugi miał zespół downa. Chłopiec z zespołem downa nosił tego drugiego cały czas i udawali że są rycerzami króla Artura. Oglądałem ten...
Na forum żyje sporo ciekawych gier, ale pomyślałam, że nigdy za wiele sposobów na rozruszanie szarych komórek w dziedzinie filmowej.
Proponuję coś, co było modne parę lat temu w USA, mianowicie:
Zadający podaje 2 nazwiska aktorów, które wydają mu się jak najbardziej ze sobą niezwiązane.
Odpowiadający mają za zadanie...
Szukam filmu, widziałem go kiedyś jako dziecko ok 2005 rok, nie jestem pewien.
Z tego co pamiętam to film zaczynał się w nocy w jakimś amerykańskim domu, dom był obłożony pomalowanym białym drewnem czy czymś podobnym. No i zaczęło się trzesienie ziemi. W trakcie tego trzesienia na kogoś spadły cegły, albo komin....