Czy znacie jakieś dobre strony jak stary filmweb? Tego nowego nie ma sensu już przeglądać więc szukam zamiennika.
Gdzie mogę zobaczyć film zrealizowany w 1970 roku dla ZUS "CZY WINIEN LATAWIEC"? Użytkownicy Filmweb wystawili mu 5 ocen, więc rozumiem, że jest gdzieś dostępny.
Jest to film o II wojnie światowej z perspektywy radzieckiej strony wojny. wojny. Opowiadany jest poprzez retrospekcje. Para przeprowadza się, aby pomóc zbudować szkoły, nie jestem pewien gdzie. Jedną z ich dziadków jest starsza kobieta, która codziennie czeka na stacji kolejowej na swojego męża każdego dnia. Ten...
Cześć, szukam 2 filmów, które pamiętam z dzeciństwa jedynie z kilku scen.
1. Film o sierocińcu w Vietnamie, Kambodży lub innym kraju, w którym USA prowadziło działania. Amerykański żołnierz opiekuje się dziećmi i nawiązuje bliską relację z dziewczy ką, zaczyna ją traktować jak córkę, ale ta dziewczynka ostatecznie...
Witam mam pytanie dlaczego nie ma możliwości tak jak wcześniej zobaczyć rankingu indywidualnego ludzi kina (Aktorów i Aktorek) albo średniej oceny wszystkich obejżanych filmów ?
Witam może ktoś będzie kojarzył film gdzie 2 dziewczyny zostają porwane. Trzymane w kontenerach, gwałcone. Po czym uciekają i robią zemstę na oprawcach. Wiem że zaczyna się angielski tytuł na literę E. Z góry Dziękuję za pomoc.
Poszukuję filmu, który był emitowany na jedynce w ramach serii "okruchy życia", czy też "prawdziwe historie" - już nie pamiętam.
Fabuła prezentowała się tak, że autobusem wracają dzieciaki z jakiegoś wyjazdu, w międzyczasie zaczyna padać, wylewa rzeka, autobus grzęźnie, rzeka wzbiera, zostają uruchomione...