Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję filmu, który był emitowany na jedynce w ramach serii "okruchy życia", czy też "prawdziwe historie" - już nie pamiętam.

Fabuła prezentowała się tak, że autobusem wracają dzieciaki z jakiegoś wyjazdu, w międzyczasie zaczyna padać, wylewa rzeka, autobus grzęźnie, rzeka wzbiera, zostają uruchomione...

od dluzszego czasu szukam jakichkolwiek informacji
nt. widowiska teatralnego jakie ogladalem ok. 20 lat temu w TVP
byla to adaptacja opowiadania Tolkiena pt. "Rudy Dżil i jego pies"

bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje nt. tytulu lub obsady

Cześć,
Szukam filmu, który oglądałem kilka lat temu w autokarze marki Sindbad.
Film opowiadał o mężczyźnie (czarnoskóry), który zadeklarował się, że przewiezie dzieci kobiety, która mu się podoba na drugi koniec kraju. Po drodze oczywiście dzieciaki umilały mu podróż żartami.
Jeżeli dobrze pamiętam, aktor...

Jaką aktorkę a można obecnie uznać za najlepszą pod względem warsztatu pracy ? Chodzi mi o aktorki żyjące obecnie i nie skandalistki słynące z romansów czy pokazywanie pupy Czy Meryl Streep można za taką uznać czy są dziś jeszcze lepsze aktorki ? Moja ulubiona współczesna aktorka czyli Carey Mulligan bez wątpienia...

więcej

jest to bardziej famikijny niz horror
rodzina - dwie wybierają się na wycieczke, jadą chyba autokarem z większą grupą ludzi może do innego kraju, na miejscu mieszkańcy ostrzegają ich przed wchodzeniem do lasu ale rodzinka jednak wchodzi albo razem albo dzieciaki pierwsze poszły a rodzice ich szukają. Spotykają się i...

więcej

film w ktorym maly chlopiec zostaje porwany gdy zostaje odnaleziony i wraca do domu w dziwnych okolicznosciach czlonkowie rodziny gina w tym filmie byly rowniez sceny grupy szatanistow po porwaniu dziecka chyba rowniez narysowany pentagram a na srodku niego ten chłopiec z gory dziekuje za pomoc

Reczy dzieje się, o ile dobrze pamiętam w jakimś pogrążonym w wojnie kraju bodajże w Afryce, bohaterem jest chyba stacjonujący tam amerykański żołnierz, który ma tam romans z pewną lekarką, a w dalszej części umiera, czy zostaje ciężko ranny, bo jego samochód wjeżdża na minę. Emitowany chyba na Polsacie w końcu lat...

amerykański horror,
w treści dziecko-szatan zabija matkę jadąc na rowerku, potrącona matka upada z piętra przez barierkę, w innej scenie wiozą dziecko do kościoła ale jak dojeżdżają dziecko dostaje szału i odjeżdżają

Witam. Szukam filmu ktory oglądałem jakieś 10 lat temu.
Film opowiada o losach pewnego chłopca ktory pochodzi z bardzo biednej rodziny. Pewnego dnia postanawia ich opuścić. Chyba zaczyna pracę przy budowie koleji i postanawia ze w przyszłości stanie się miliarderem. W dorosłym życiu zajmował się wydobywaniem i...

Czy polecicie jakiś mocny horror przy którym strach iść potem spać?

Nie lubie horrorów z potworami i zombiakami