sprzed 15 może 20 lat, to był gość co podawał się za różne osoby, i istniał w światku filmowym nic nie robiąc (tak naprawdę)
na pewno leciało w którejś polskiej stacji tv
Dreczy mnie western widziany w TV w latach 80-tych. Nie pamietam tytulu. Akcja dzieje sie w Meksyku badz na pograniczu amerykansko-meksykanskim. Jednym z bohaterow byl Cuchiyo (tak wydaje sie brzmialo jego imie), Meksykanin ubrany w tradycyjne chlopska odziez, ktory niesamowicie rzucal nozami i mial ich pochowanych w...
więcejChyba brytyjski z roku około 2015. Cały film jest o tym, że para jedzie nocą samochodem i coś się dzieje, ale nie pamiętam co, więc nie będę wymyślać. Jednak film z jakiegoś powodu wypłynął teraz z otchłani pamięci i nie wiem, czy już go oceniłam. Jest dużo ujęć lasu i drogi XD Plakat chyba czarno-czerwony.
Mój znajomy szuka filmu. Został nakręcony około 10 lat temu i był brytyjskim horrorem o nastolatkach, którzy spędzają czas nad niebezpiecznym jeziorem/rzeką i zostają zarażeni czymś, co powoduje ich mutację. Głównym bohaterem jest chłopak z silnym szkockim akcentem. W pewnym momencie jego siostra dostaje wysypki albo...
więcejFilm 8 Mila jest bea zwątpienia udany. Eminem, Brit , Kim i inni doskonale przypadli do swych ról.Tak czy owak filmbył za*****ty, a napewno w szczegulności dla fanów Eminema!!
Szukam filmów których akcja rozgrywa się na Jedwabnym szlaku a najlepiej w Imperium Tangutów. Oglądałem dwa filmy gdzie był tangucki wątek to znaczy Jedwabny szlak z roku 1988 i Czyngis-Chana z roku 2007. Natrafiłem jednak na ten film : http://www.filmweb.pl/film/Xixia+Lu+Tiaotiao-1997-390209 który chyba cały jest...
Nie jestem wybitną znawczynią kina, ale jest dla mnie coś odpychającego w filmach z tego okresu. Lubię filmy nieme, noir, neorealizm, lata sześćdziesiąte czy filmy ostatniego czterdziestolecia.
Amerykańska kinematografia lat siedemdziesiątych jakoś niezbyt przypadła mi do gustu: te wszystkie filmy kryminalne (np z...
Film amerykański, prawdopodobnie z lat 90. Rozgrywa się we Włoszech, opowiada o terrorystach lewicowych. Chyba gra ktoś znany.