Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pare lat temu oglądałem pewien film, ale nie pamiętam tytułu. To co pamiętam z tego filmu to był on o psychopacie który miał białego psa , chyba husky i zamknął on kobietę w jakimś szklanym pokoju , gdzie w miare upływu czasu wlewała się woda. Pamiętam jeszcze że został schwytany i pod wpływem hipnozy czy czegoś...

Hej , może ktoś będzie wiedział.
Akcja rozgrywa się cały czas w jednym pomieszczeniu . Głowy bohaterem jest detektyw i przepytuje rodzinę w celu znalezienia sprawcy kradzieży. Pamiętam też ze jest tam telefon i ten detektyw co jakiś czas do kogoś dzwoni ...

* Film wydaje mi sie, ze byl produkcji polskiej (choc nie jestem pewny)
* Na 100% czarno-bialy
* Dramat.

Trojka mlodych ludzi - dziewczyna i dwoch chlopakow - amatorsko zajmuje sie odkrywaniem jaskin. W jednej z nich nastepuje jakis wypadek, tak ze nie moga juz wrocic na powierzchnie. Zaczynaja szukac wyjscia.

więcej

Pamiętam tylko tyle że kobieta miała iść na spotkanie z mężczyzną i została potrącona przez samochód a on myślał że go wystawiła a potem się okazało że jest na wózku i na koniec filmu ją znajduje.

Szukam filmu o chłopcu, którego ojciec był strażakiem. Pamiętam, że film zaczyna się chyba jak chłopiec zostaje od rodziców psa i nagle ojciec dostaje wezwanie na akcję. Chłopiec nie chce go puścić, przez co mężczyzna się spóźnia i lód się gdzieś załamuje i ginie dziewczynka, która na nim stała i strażak, który chciał...

więcej

Czy ten film można oglądać bez znajomości fabuły z poprzednich części? Chodzi o to, że nie oglądałem żadnej części X-men, raczej nie przepadam za Iron Manami, Spidermanami, Transformersami itp. ale przy Loganie gustomierz wskazuje na 80%. i zastanawiam się czy trzeba oglądać sześć poprzednich części aby dokopać się do...

więcej

Pomocy! Gdy byłem dzieckiem, ok. 40 lat temu był w TVP film "Masażysta Ichi", chyba Kurosawy, chyba z Toshiro Mifune...
Taki tytuł jednak nie istnieje... Czy ktoś wie, jaki film mam na myśli?
Może opiszę jedną scenę:
Ichi stojąc otoczony przez "niedobrych", rozlał wokół siebie wodę z jakiegoś kubła, aby słyszeć,...

Witam.
Szukam filmu.. oglądałam go bardzo dawno temu.. pamiętam, że grała w nim kobieta o blond włosach, miała romans z żonatym mężczyzna.. tzn był on w separacji.. zaszła z Nim w ciążę.. ale nie mówi mu o niej.. on postanawia ratować związek z żoną i zostawia swoją kochankę samą. Ona postanawia urodzić dziecko i...

Witam. Poszukuje filmu: pamietam tylko urywki ze akcja toczyla sie w scenografii wiejskiej w USA. Dziwczyna ucieka przed zabojca ktory co chwila sie pojawia mordujac jej najblizszych. Wszystko sie wyjasnia na koncu kiedy biegnac w lesie zaczyna laczyc fakty i okazuje sie ze to ona jest tym zabojca. Dzieki za pomoc

Jak wyżej. Jest sens czy nie zrozumiem tego świata albo jakichś wątków?